Siirry sisältöön
Tonnikalapastavuoka

Tonnikalapastavuoka

Valmista helppotekoinen pastavuoka. Tämä on arkiruokaa, joka sopii monen ruokailijan makuun. Jos ruokaa jää seuraavallekin kerralla, voit lämmittää sen tai tuunata siitä pastasalaatin! Katso vinkki ohjeesta.

Tonnikalapastavuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g kierrepastaa
  • 125 g purjoa
  • 250-300 g miniluumutomaatteja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tlk (à 150/200 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa, Mutti
  • 1 dl vettä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Ohje

  1. Laita pasta kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
  2. Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Puolita tomaatit. Hienonna valkosipuli.
  3. Valuta tonnikalasäilykkeistä öljyä pannulle ja paista siinä kasviksia pari min. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi pannuun. Lisää myös tuorejuusto. Kuumenna ja sekoita.
  5. Valuta keitetty pasta, jätä kosteaksi. Kaada isoon uunivuokaan (30 x 20 cm).
  6. Sekoita joukkoon tomaattiseos, tonnikala liemineen, kaprikset ja 2/3 juustoraasteesta. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  7. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min.

Vinkki

Jos ruokaa jää aterialta yli, maistuu kylmänäkin pastasalaatin tapaan. Höystä sitä halutessasi salaattisekoituksella tai tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 157 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 18,3 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search