Tonnikalapastavuoka

Tonnikalapastavuoka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Tonnikalapastavuoka

Tonnikalapastavuoka

Valmista helppotekoinen pastavuoka. Tämä on arkiruokaa, joka sopii monen ruokailijan makuun. Jos ruokaa jää seuraavallekin kerralla, voit lämmittää sen tai tuunata siitä pastasalaatin! Katso vinkki ohjeesta.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
15 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
3232 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
500 g
kierrepastaa
125 g
purjoa
250 - 300 g
miniluumutomaatteja
2
valkosipulin kynttä
2 tlk (à 150/200 g)
tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa , Mutti
1 dl
vettä
1 rasia (200 g)
2 rkl
kapriksia
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Laita pasta kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
  2. Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Puolita tomaatit. Hienonna valkosipuli.
  3. Valuta tonnikalasäilykkeistä öljyä pannulle ja paista siinä kasviksia pari min. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi pannuun. Lisää myös tuorejuusto. Kuumenna ja sekoita.
  5. Valuta keitetty pasta, jätä kosteaksi. Kaada isoon uunivuokaan (30 x 20 cm).
  6. Sekoita joukkoon tomaattiseos, tonnikala liemineen, kaprikset ja 2/3 juustoraasteesta. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  7. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min.
Vinkki

Vinkki

Jos ruokaa jää aterialta yli, maistuu kylmänäkin pastasalaatin tapaan. Höystä sitä halutessasi salaattisekoituksella tai tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.