Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauhemaksapihvit

Maksa on edullinen ja ravitseva raaka-aine, mutta sitä käytetään nykyään suhteellisen vähän arkiruoanlaitossa. Tällä ohjeella valmistat helposti maukkaat jauhemaksapihvit. Tarjoile maksapihvit perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.

Jauhemaksapihvit
Jauhemaksapihvit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • n. 70 g (1 dl) perunasoseaineksia
  • 1 prk (2 dl)
    Valio ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 300 g jauhettua maksaa
  • ½ pussia (à 200 g) pakastesipulia
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 tl meiramia
  • 1 rkl siirappia

Paistamiseen


Ohje

  1. Turvota perunasoseaines ruokakermassa. Lisää muut ainekset. Sekoita.
  2. Paista ohukaispannussa Oivariini rasvassa pihvit kummaltakin puolelta kypsiksi.
  3. Tarjoa peruna- tai juuressoseen ja puolukkahillon kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal
Proteiini 10,1 g
Hiilihydraatti 11,9 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® rasvaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search