Joulupiparit

Joulupiparit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Joulupiparit

Joulupiparit

Piparkakkutaikinoita on useita erilaisia. Tämä taikina on pehmeä ja helposti kaulittava. Pipareista tulee lempeän mausteisia ja mureita. Syö piparit sellaisenaan tai koristele mielesi mukaan.

Valmistusaika

Työaika
3 h
tekeytyminen
20 h
Yhteensä
23 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset150 kpl

150 kpl
2 dl
siirappia
2 tl
kanelia
1 tl
jauhettua maustepippuria
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
400 g
5 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
3 tl
ruokasoodaa
14 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Kuumenna siirappi ja lisää siihen mausteet. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Kaada jäähtynyt siirappiseos, jauhoihin sekoitettu sooda ja kerma voivaahtoon. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
  2. Anna kovettua viileässä seuraavaan päivään.
  3. Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli kukin levyksi ja irrota se alustasta. Ota muotilla piparkakkuja
  4. Paista 200 asteessa n. 5 min / pellillinen

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
425 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
58 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›