Hyppää sisältöön
Juures-perunamuusi

Juures-perunamuusi

Osan perinteisen muusin perunoista voi korvata juureksilla, joista muusi saa makua ja väriä.

Juures-perunamuusi

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 10 (1,3 kg) jauhoisia perunoita
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 1 (100 g) palsternakka
  • 1 pala (100 g) lanttua
  • 1 dl Valio Luomu™ ruokakermaa
  • ripaus suolaa
  • 0 kg valkopippuria
  • 5 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat. Laita ne kattilaan juuresten kanssa. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Anna kiehua kypsäksi
  2. Valuta vesi pois ja soseuta ainekset. Lisää ruokakermaa tarvittava määrä, mausta makusi mukaan ja vatkaa muusi kuohkeaksi. Lisää halutessasi muusiin nokare voita.
  3. Tarjoa esim. silakkapihvien tai lihapullien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 74 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 13,3 g
Rasva 1 g
Tyydyttynyt rasva 0,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi