Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-kas­vis­piirakka

Kun valmistat kerralla uunipellillisen piirasta, riittää siitä isommallekin porukalle tai voit pakastaa siitä osan.

Juusto-kasvispiirakka
Juusto-kasvispiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
uunipannullinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl vettä
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl meiramia
  • ½ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 (n. 500 g) kesäkurpitsa
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • 2 (300 g) punaista paprikaa
  • 2 sipulia
  • 2-4  valkosipulinkynttä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl meiramia
  • 2 rkl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Pohja

  • 2 dl vettä
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl meiramia
  • ½ dl Valio voita
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 (n. 500 g) kesäkurpitsa
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • 2 (300 g) punaista paprikaa
  • 2 sipulia
  • 2-4  valkosipulinkynttä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl meiramia
  • 2 rkl Valio voita
  • 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 pussi (130 g) Valio Mustaleima™ raastetta

Ohje

  1. Valmista pohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, mausteet, jäähtynyt voisula ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle pannulle. Levitä taikinaa reunoille. Anna pohjan nousta liinan alla.
  3. Valmista täyte. Kuutioi tai suikaloi kasvikset ja paista voissa kattilassa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta ja ota kattila levyltä. Lisää kasvisten joukkoon ruokakerma, haarukalla vatkatut munat, siemenet ja juusto. Sekoita hyvin. Levitä täyte taikinapohjalle.
  4. Paista 225 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 156 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 12,9 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1