Lohikeitto

Lohikeitto

25 min
keskitaso
65 kcal / 100g
25
25

Suomalainen lohikeitto on nopea arkiruoka, mutta myös pidetty vierasruoka. Juustokermalla höystettynä saat ihanan täyteläisen keiton. Tarjoa sen kanssa aitoa ruisleipää. Pienellä muuntelulla valmistuu kalaseljanka: korvaa ruokakerma tillinmakuisella tuorejuustolla, se tuo ruokaan hapokkuutta.

Ainekset

4 annosta
2 - 3 (250 g)
perunaa
1 pussi (250 g)
kasvissuikaleita
6 dl
vettä
1 - 2
laakerinlehteä
4
kokonaista maustepippuria
500 g
kirjolohifileetä
1 prk (2,5 dl)
½ tl
suolaa
½ dl
tilliä

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne sekä kasvissuikaleet kypsiksi laakerinlehdellä ja maustepippureilla maustetussa vedessä.
  2. Poista sillä aikaa kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Lisää kattilaan.
  3. Anna kiehua 5 min.
  4. Lisää kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää päälle hienonnettu tilli. Tarkista maku.
  5. Tarjoa ruisleivän kera.
  6. LOHISELJANKA

  7. Käytä Valio maustetun ruokakerman Kolme juustoa tilalla halutessasi 1 rasia (200 g) Valio Viola® tilli tuorejuustoa. Tuorejuusto antaa keittoon hapokkuutta. Lisää se valmiiseen keittoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)