Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Arkiruokaa uudella twistillä – näillä resepteillä saat vaihtelua arkiruokaan

Jauhelihastroganoff

astetta maukkaampi jauhelihakastike

Jauhelihakastike on nopea arkiruoka, joka toimii niin perunoiden, pastan kuin riisinkin kanssa. Osalle jauhelihakastike maistuu tomaattisena, toisille vähän simppelimpänä versiona ruskeaan kastikkeeseen tehtynä. Jauhelihastroganoff on maukas vaihtoehto molempien faneille. Tomaattipyreellä, smetanalla ja suolakurkulla höystetty kastike valmistuu puolessa tunnissa.

kanakastikkeen chilinen serkku

Lapsiperheiden lemppari eli kermainen kanakastike on monipuolinen arkikastike, joka tykkää jauhelihakastikkeen tavoin niin pastan, perunan kuin riisinkin seurasta. Mehevän kanasoossin aasialaisvivahteisessa versiossa on ihanan pehmeä chilin, tacomausteiden ja appelsiinin maku. Tuore korianteri ja paprika tuovat juuri sopivasti lisäväriä lautaselle.

lohikeitto slaavilaiseen tapaan

Suomalaisten arkikeittojen ikisuosikki lohikeitto maistuu ympäri vuoden. Tutun ja turvallisen lohturuoan tuunattu muoto eli lohiseljanka löytyy itärajan takaa Venäjältä, jossa liemeen lisätään kevyesti tulisuutta ja päälle lusikoidaan reilu annos hapanta smetanaa. Nopean keiton mausteinen makumaailma syntyy arkenakin helposti maustettua ruokakermaa käyttämällä.

vähän vihreämpi lasagne

Lasagne on parasta arjen lohturuokaa, sillä täyteläinen herkku muhii uunissa isommallekin syöjäjoukolle. Kokeile perinteisen jauhelihalasagnen sijaan tonnikalalasagnea, joka hurmaa raikkaalla maullaan ja maistuu mainiolta myös uudelleen lämmitettynä. Mikä parasta, purjosta ja tonnikalasta tehty täyte valmistuu supernopeasti ja pinaatti tuo mehevään vuokaruokaan ripauksen vihreyttä.

jauhelihakeittoa meksikon mauilla

Jauhelihakeitto eli murukeitto on monen lapsiperheen arkiruokalistan ehdoton lemppari. Jauhelihakeiton moderni versio Texmex-jauhelihakeitto ihastuttaa meksikolaistyyppisellä makumaailmallaan. Keitto saa juuri sopivaa lisäpotkua liemeen lisätystä mausteisesta tuorejuustosta ja ekstra-annoksen ruokaisuutta pavuista. Helppo ja nopea arkiruoka viimeistellään tuoreella korianterilla ja rouskuvilla nachoilla.


Search