Juustoinen sienirisotto

Juustoinen sienirisotto

40 min
keskitaso
119 kcal / 100g
4
8

Risotto sopii paitsi alkuruoaksi, myös esim. iltavieraille pikkuruoaksi tai pääruoaksi tilanteesta ja muusta syötävästä riippuen. Suomalaisista sienistä syntyy herkullinen sienirisotto. Jätä se rakenteeltaan mehevän kosteaksi ja nauti juustoraasteen höystämänä.

Ainekset

4 annosta
200 g
tatteja tai kantarelleja
50 g
3 - 4 (120 g)
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
3 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
n. 8 dl
kuumaa vettä
1
kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia

Lisäksi

1 pussi (130 g)

Ohje

  1. Huuhdo ja valuta sienet. Hienonna. Kuumenna sieniä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota.
  2. Lisää kattilaan riisit. Kuullota sekoitellen. Lisää viini, pari desilitraa kuumaa vettä ja liemikuutio. Sekoita
  3. Jatka veden lisäämistä aina kun aiemmin lisätty neste on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min tai kunnes riisi on sopivan kypsää (al dente eli pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä). Valmis risotto on kosteaa ja mehevää. Lisää tarvittaessa tilkka kuumaa vettä.
  4. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
  5. Sekoita risoton joukkoon puolet juustoraasteesta. Ripota loput annosten pinnalle. Tarjoa heti pääruokana tai alkuruokana (5-6:lle).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
119 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
5 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)