Juustoinen sienirisotto

Juustoinen sienirisotto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustoinen sienirisotto

Juustoinen sienirisotto

Risotto sopii paitsi alkuruoaksi, myös esim. iltavieraille pikkuruoaksi tai pääruoaksi tilanteesta ja muusta syötävästä riippuen. Suomalaisista sienistä syntyy herkullinen sienirisotto. Jätä se rakenteeltaan mehevän kosteaksi ja nauti juustoraasteen höystämänä.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
tatteja tai kantarelleja
50 g
3 - 4 (120 g)
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
3 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä

tai 2 dlValio omenatäysmehua
n. 8 dl
kuumaa vettä
1
kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia

Lisäksi

1 pussi (130 g)

Ohje

  1. Huuhdo ja valuta sienet. Hienonna. Kuumenna sieniä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota.
  2. Lisää kattilaan riisit. Kuullota sekoitellen. Lisää viini, pari desilitraa kuumaa vettä ja liemikuutio. Sekoita
  3. Jatka veden lisäämistä aina kun aiemmin lisätty neste on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min tai kunnes riisi on sopivan kypsää (al dente eli pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä). Valmis risotto on kosteaa ja mehevää. Lisää tarvittaessa tilkka kuumaa vettä.
  4. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
  5. Sekoita risoton joukkoon puolet juustoraasteesta. Ripota loput annosten pinnalle. Tarjoa heti pääruokana tai alkuruokana (5-6:lle).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.