Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustokeikaus

Tarjoa helposti valmistettava juustokeikaus buffetpöytään, alkuruoaksi tai osana juustotarjotinta. Juustokeikaus maistuu myös ilman ilmakuivattua kinkkua ja voit silloin tarjota sen vaikka viikunahillokkeen kanssa.

Juustokeikaus
Juustokeikaus

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 50 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 iso (180 g) päärynä
  • 0 kg
    kaakaojauhetta
    Voit kokeilla myös:
    • 0 kg jauhettua kanelia

Ohje

  1. Sekoita tuorejuusto, AURA ja crème fraîche esim. sähkövatkaimella. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla.
  2. Vuoraa kulho (vetoisuus väh. 7 dl) tuorekelmulla. Kaada juustoseos kulhoon. Tasoita pinta.
  3. Laita peitettynä jääkaappiin maustumaan n. tunniksi.
  4. Paahda kinkut pannulla rapeiksi. Valuta ja jäähdytä talouspaperin päällä. Hienonna.
  5. Ripottele kinkkumuru kauttaaltaan kumotun juuston päälle.
  6. Päällystä ohueksi viipaloidulla päärynällä. Siivilöi päälle kaakaota tai kanelia.
  7. Tarjoa buffetpöydässä, alkuruokana tai leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 179 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 15,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kaakaojauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search