Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustomuusi

Valmista maistuva perunamuusi helposti korvaamalla maito ja voinokare lusikoitavalla sulatejuustolla. Tarjoa muusi sellaisenaan lisukeruokana tai kruunaa se paistettujen bratwurstiviipaleiden ja paahdetun sipulin kera.

Juustomuusi
Juustomuusi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pinnalle

  • 2 (125 g) bratwurstia
  • 10 g kuivattua sipulia

Ohje

  1. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valmista kypsymisen loppuvaiheessa bratwurstit: leikkaa ne ohuiksi siivuiksi ja ruskista pannulla.
  2. Valuta perunat ja ota reilu 2 dl keitinvettä talteen.
  3. Survo perunat, 1½ dl keitinvettä ja kylmä tai lämmitetty Koskenlaskija (voit kuumentaa sen purkissaan ilman kantta välillä sekoittaen) . Lisää tarvittaessa keitinvettä sen verran, että saat sopivan notkeata muusia.
  4. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisättävän suolan määrään vaikuttaa keitinveden suolaisuus.
  5. Tarjoa juustomuusi bratwurstisiivujen ja paahdetun sipulin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 10,7 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search