Juustomuusi

Juustomuusi
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Juustomuusi

Valmista maistuva perunamuusi helposti korvaamalla maito ja voinokare lusikoitavalla sulatejuustolla. Tarjoa muusi sellaisenaan lisukeruokana tai kruunaa se paistettujen bratwurstiviipaleiden ja paahdetun sipulin kera.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kypsennysajat yhteensä
20 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
jauhoisia perunoita
1 prk (250 g)
1 ½ - 2 dl
keitinvettä
n. 1/4 tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria

Pinnalle

2 (125 g)
bratwurstia
2 rkl
kuivattua sipulia

Ohje

  1. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valmista kypsymisen loppuvaiheessa bratwurstit: leikkaa ne ohuiksi siivuiksi ja ruskista pannulla.
  2. Valuta perunat ja ota reilu 2 dl keitinvettä talteen.
  3. Survo perunat, 1½ dl keitinvettä ja kylmä tai lämmitetty Koskenlaskija (voit kuumentaa sen purkissaan ilman kantta välillä sekoittaen) . Lisää tarvittaessa keitinvettä sen verran, että saat sopivan notkeata muusia.
  4. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisättävän suolan määrään vaikuttaa keitinveden suolaisuus.
  5. Tarjoa juustomuusi bratwurstisiivujen ja paahdetun sipulin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
98 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.