Kaalipiirakka

Kaalipiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kaalipiirakka

Kaalipiirakka

Kaali on syksyn satokauden herkkua, jolloin kaalipiirakka maistuu erityisen makealta. Piirakassa lempeän mehevä kaali piiloutuu taikinakuoren alle − yksinkertaisesti vastustamattoman herkullista!

Valmistusaika

Työaika
45 min
20 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
66 arvostelua

Ainekset10 palaa

10 palaa

Kermaviilivoitaikina

1 prk (200 g)
150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 kg
kaalia
1 iso (150 g)
sipuli
3 rkl
1
lihaliemikuutio
2 - 3 rkl
siirappia
2 tl
meiramia
½ tl
pippurisekoitusta
1 tl
suolaa

Voiteluun

1
kananmuna
( seesaminsiemeniä )

Ohje

  1. Yhdistä kermaviili ja pehmeä voi. Lisää jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kääri taikina suorakaiteeksi taputeltuna kelmun sisään ja laita jääkaappiin.
  2. Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota voissa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon liemikuutio, siirappi ja mausteet. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää. Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa.
  3. Kauli taikina kahdeksi, n. 35 x 23 cm:n levyksi. Nosta pohjalevy uunipannulle leivinpaperille. Levitä sen päälle jäähtynyt täyte, ei ihan reunoja myöten. Voitele reunat munalla. Peitä piirakka kansilevyllä. Ummista haarukalla painelemalla reunat kiinni. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla. Ripota halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä
  4. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Vinkki

Vinkki

Korvaa laktoosittomat tuotteet halutessasi tavallisella Valio voilla ja Valio kermaviilillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
186 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.