
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- ¼ dl vaaleaa siirappia
- 2 tl kardemummaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl ruokasoodaa
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
- Muotoile taikinasta tanko (Ø 4 cm), kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 1 t.
- Leikkaa rullasta ohuita viipaleita, asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 7 - 8 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
469 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
59,3 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13,2 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa