Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- ¼ dl vaaleaa siirappia
- 2 tl kardemummaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl ruokasoodaa
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
- Muotoile taikinasta tanko (Ø 4 cm), kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 1 t.
- Leikkaa rullasta ohuita viipaleita, asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 7 - 8 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
469 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
59,3 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13,2 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.