Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kardemummapikkuleivät

Pikkuleivät ovat makea lahjaidea. Pakkaa pikkuleivät sellofaaniin, kietaise pussi kiinni kauniilla silkkinauhalla ja yllätä ystäväsi.

Kardemummapikkuleivät
Kardemummapikkuleivät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • ¼ dl vaaleaa siirappia
  • 2 tl kardemummaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl ruokasoodaa

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
  2. Muotoile taikinasta tanko (Ø 4 cm), kääri kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 1 t.
  3. Leikkaa rullasta ohuita viipaleita, asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 7 - 8 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 469 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 59,3 g
Rasva 23 g
Tyydyttynyt rasva 13,2 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search