Karpalo-vaniljakiisseli

Karpalo-vaniljakiisseli

Karpaloinen kerroskiisseli on ihana jälkiruoka. Se on helppo ja nopea valmistaa. Täyteläinen vaniljakiisseli pehmentää hapokkaan karpalon makua luoden tasapainoisen kokonaisuuden.

Ainekset4 annosta

4 annosta

Marjakiisseli

3 dl
karpaloita
5 dl
Valio vaaleaa glögiä
½ dl
perunajauhoja
1 dl
sokeria

Vaniljakiisseli

3 dl
2 dl
½ dl
perunajauhoja
½ dl
sokeria
1
vaniljatanko tai 1 rkl vaniljasokeria

Ohje

  1. Soseuta 2 dl karpaloista. Mittaa kattilaan glögi, perunajauhot, sokeri, karpalosose ja karpalot. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä.
  2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kerma, perunajauhot, sokeri sekä halkaistu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä. Poista vaniljatanko jäähtyneestä kiisselistä. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se lopussa.
  3. Kaada annosmaljoihin pohjalle vaniljakiisseliä ja päälle marjakiisseliä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
2 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)