
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 25 min
Yhteensä
2 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
5 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voit kokeilla myös:-
150 g Valio Eila® voita
-
Täyte
-
1¼ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voit kokeilla myös: - 6 dl kaurahiutaleita
- 2 dl fariinisokeria
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
- 5 dl Valio Eila® maitojuomaa
- 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
Täyte
- 1¼ dl Valio voita
- 6 dl kaurahiutaleita
- 2 dl fariinisokeria
- ½ dl Valio maitoa
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Sulata voi kattilassa. Lisää muut ainekset ja kuumenna sekoittaen. Jäähdytä.
- Jaa taikina neljään osaan. Kauli 30 x 25 cm kokoinen suorakaide.
- Levitä 1/4 osa täytteestä levyn keskelle, niin että se peittää 1/3 levystä.
- Leikkaa reunoille jäävä taikina 3 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle ristikkäin.
- Nosta pitko leivinpaperillle. Tee muut pitkot samoin.
- Kohota hyvin liinan alla vedottomassa paikassa. Voitele pinta munalla. Ripottele pinnalle reasokeria.
- Paista pitkoja 200 asteessa n. 17 min kunnes pitkot ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
323 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
48,5 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,5 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.