Kerrospasha

Kerrospasha

8 h 20 min
helppo
136 kcal / 100g
1
2

Perinteinen pasha on täyteläinen pääsiäisherkku, joka tehdään maitorahkasta, kermasta, voista ja kananmunista. Tämä ohje tarjoaa kevyemmän ja raikkaamman vaihtoehdon pashan makuja kunnioittaen.

Ainekset

4 annosta
1 ½ dl
kivettömiä vihreitä viinirypäleitä
1 prk (200 g)
¼ dl
lemon curdia (sitruunatahnaa)

Koristeluun

½ dl
paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja

Ohje

  1. Voit tehdä samalla ohjeella joko valutetun, kumottavan pashan tai sekoitetun hedelmäpashan.
  2. Leikkaa viinirypäleet puolikkaiksi. Sekoita ne rahkan joukkoon.
  3. Notkista lemon curd lusikalla sekoittaen. Jos käytät persikkaa, soseuta persikanpuolikkaat sauvasekoittimella tai hienonna veitsellä. Lisää persikoihin hiukan sokeria.
  4. VALUTETTU PASHA

  5. Lusikoi rahka-viinirypäleseos ja lemon curd tai persikkasose kerroksittain suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen. Anna valua kelmulla peitettynä yön yli. Kumoa lautaselle. Koristele mantelilastuilla.
  6. SEKOITETTU HEDELMÄPASHA

  7. Lusikoi jälkiruokalaseihin kerroksittain rahka-viinirypäleseosta ja lemon curdia tai persikkasosetta.
  8. Ripota annoksille mantelilastuja juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla keskilämmöllä.
Lisukkeeksi
Lemon curd eli sitruunatahna
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
136 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
5 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
2 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)