Laktoositon pasha

Laktoositon pasha

Perinteisen pashan voi helposti valmistaa myös laktoosittomana, jolloin koko perhe voi nauttia samaa jälkiruokaa.

Ainekset10 annosta

10 annosta
150 g
2 ½ dl
sokeria
1
kananmuna
2 prk (à 250 g)
2 dl
1 pussi (50 g)
mantelilastuja
1 rkl
vaniljasokeria

Koristeluun

hedelmiä

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää seokseen maitorahka ja kerma. Kaada seos kattilaan
  2. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja jäähdytä kylmäksi esim. kylmävesialtaassa.
  3. Paahda mantelilastut pannulla vaaleanruskeiksi ja murenna karkeasti. Lisää mantelimurska ja vaniljasokeri jäähtyneen pashaseoksen joukkoon.
  4. Vuoraa keskikokoinen siivilä kostealla sideharsolla ja kaada seos siivilään (jos sinulla on pashamuotti, käytä sitä). Peitä siivilä lautasella ja laita sille kevyt paino. Nosta pasha kulhon päälle jääkaappiin valumaan.
  5. Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla, kuivatuilla ja/tai säilykehedelmillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
19 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)