
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 1 kananmuna
-
1 prk (500 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 35 g (1 dl) mantelilastuja
- ½ dl keltaisia rusinoita
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1½ dl omenahilloketta (ks. ohje alla)
Omenahilloke
- 3-4 (700 g) hapahkoa omenaa, esim. Granny Smith
-
½ dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 1 dl sokeria
- 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
- 3 rkl calvadosta
Jaa resepti
Ohje
- Aloita valmistamalla omenahilloke.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi.
- Mittaa kaikki hillokeainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 8 - 10 min tai kunnes omenat ovat pehmenneet, mutta ovat vielä kiinteinä paloina. Tarkista maku. Jäähdytä.
- PASHA: Sekoita pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää muna. Vatkaa tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma.
- Kaada seos kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Nosta levyltä.
- Lisää murennetut mantelilastut, rusinat ja vaniljasokeri.
- Sekoita lopuksi joukkoon 1 1/2 dl omenahilloketta.
- Laita tiskialtaaseen kylmää vettä. Nosta kattila siihen jäähtymään.
- Kaada seos kostealla, puhtaalla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai lävikköön tai 2 - 3 kahvisuodattimeen, jossa on suodatinpaperi. Laita päälle lautanen ja sille kevyt paino.
- Valuta pashaa kulhon päällä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Tarjoa omenahillokkeen kanssa.
- Koristeluvinkki: Kuivata Omenapashan koristeeksi omenaviipaleita. Tee näin: Pese 1 - 2 omenaa. Leikkaa niistä ohuita viipaleita terävällä veitsellä. Kuoria ja siemenkotia ei tarvitse poistaa. Kuivata leivinpaperilla pellillä uunissa 50 asteessa kiertoilmassa n. 1 - 2 t tai kunnes kuivia. Voit myös ripustaa ne naruun ja kuivattaa ilmavassa paikassa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
217 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
20,3 g
Rasva
12,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa