Omenapasha

Omenapasha
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Omenapasha

Perinteinen pasha saa uuden makuvivahteen, kun valmistat sen omenahillokkeella maustaen. Hapokkaat omenat taittavat täyteläisen pääsiäispashan makua ja sopivat siihen täydellisesti. Jos haluat hillokkeeseen hienostuneen aromin, lisää loraus Calvadosta. Massan kuumennus tekee pashasta paremmin säilyvän.

Valmistusaika

Työaika
40 min
muut
12 h
Yhteensä
12 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
150 g
1 ½ dl
sokeria
1
kananmuna
1 prk (500 g)
2 dl
1 dl (35 g)
mantelilastuja
½ dl
keltaisia rusinoita
1 rkl
vaniljasokeria
1 ½ dl
omenahilloketta (ks. ohje alla)

Omenahilloke

3 - 4 (700 g)
hapahkoa omenaa , esim. Granny Smith
½ dl
1 dl
sokeria
1 rkl
limetti- tai sitruunamehua
3 rkl
calvadosta

Ohje

  1. Aloita valmistamalla omenahilloke.
  2. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi.
  3. Mittaa kaikki hillokeainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 8 - 10 min tai kunnes omenat ovat pehmenneet, mutta ovat vielä kiinteinä paloina. Tarkista maku. Jäähdytä.
  4. PASHA: Sekoita pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää muna. Vatkaa tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma.
  5. Kaada seos kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Nosta levyltä.
  6. Lisää murennetut mantelilastut, rusinat ja vaniljasokeri.
  7. Sekoita lopuksi joukkoon 1 1/2 dl omenahilloketta.
  8. Laita tiskialtaaseen kylmää vettä. Nosta kattila siihen jäähtymään.
  9. Kaada seos kostealla, puhtaalla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai lävikköön tai 2 - 3 kahvisuodattimeen, jossa on suodatinpaperi. Laita päälle lautanen ja sille kevyt paino.
  10. Valuta pashaa kulhon päällä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  11. Tarjoa omenahillokkeen kanssa.
  12. Koristeluvinkki: Kuivata Omenapashan koristeeksi omenaviipaleita. Tee näin: Pese 1 - 2 omenaa. Leikkaa niistä ohuita viipaleita terävällä veitsellä. Kuoria ja siemenkotia ei tarvitse poistaa. Kuivata leivinpaperilla pellillä uunissa 50 asteessa kiertoilmassa n. 1 - 2 t tai kunnes kuivia. Voit myös ripustaa ne naruun ja kuivattaa ilmavassa paikassa.
Vinkki

Vinkki

Ohjeen annoksesta tulee yksi iso tai kaksi pienempää pashaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›