Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 1 kananmuna
-
1 rasia (500 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 35 g (1 dl) mantelilastuja
- ½ dl keltaisia rusinoita
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1½ dl omenahilloketta (ks. ohje alla)
Omenahilloke
- 3-4 (700 g) hapahkoa omenaa, esim. Granny Smith
-
½ dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- 1 dl sokeria
- 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
- 3 rkl calvadosta
Jaa resepti
Ohje
- Aloita valmistamalla omenahilloke.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi.
- Mittaa kaikki hillokeainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 8 - 10 min tai kunnes omenat ovat pehmenneet, mutta ovat vielä kiinteinä paloina. Tarkista maku. Jäähdytä.
- PASHA: Sekoita pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää muna. Vatkaa tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma.
- Kaada seos kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Nosta levyltä.
- Lisää murennetut mantelilastut, rusinat ja vaniljasokeri.
- Sekoita lopuksi joukkoon 1 1/2 dl omenahilloketta.
- Laita tiskialtaaseen kylmää vettä. Nosta kattila siihen jäähtymään.
- Kaada seos kostealla, puhtaalla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai lävikköön tai 2 - 3 kahvisuodattimeen, jossa on suodatinpaperi. Laita päälle lautanen ja sille kevyt paino.
- Valuta pashaa kulhon päällä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Tarjoa omenahillokkeen kanssa.
- Koristeluvinkki: Kuivata Omenapashan koristeeksi omenaviipaleita. Tee näin: Pese 1 - 2 omenaa. Leikkaa niistä ohuita viipaleita terävällä veitsellä. Kuoria ja siemenkotia ei tarvitse poistaa. Kuivata leivinpaperilla pellillä uunissa 50 asteessa kiertoilmassa n. 1 - 2 t tai kunnes kuivia. Voit myös ripustaa ne naruun ja kuivattaa ilmavassa paikassa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
217 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
20,3 g
Rasva
12,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.