Siirry sisältöön
Omenapasha

Omenapasha

Perinteinen pasha saa uuden makuvivahteen, kun valmistat sen omenahillokkeella maustaen. Hapokkaat omenat taittavat täyteläisen pääsiäispashan makua ja sopivat siihen täydellisesti. Jos haluat hillokkeeseen hienostuneen aromin, lisää loraus Calvadosta. Massan kuumennus tekee pashasta paremmin säilyvän.

Omenapasha

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rasia (500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 35 g (1 dl) mantelilastuja
  • ½ dl keltaisia rusinoita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1½ dl omenahilloketta (ks. ohje alla)

Omenahilloke

  • 3-4  (700 g) hapahkoa omenaa, esim. Granny Smith
  • ½ dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • 3 rkl calvadosta

Ohje

  1. Aloita valmistamalla omenahilloke.
  2. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi.
  3. Mittaa kaikki hillokeainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 8 - 10 min tai kunnes omenat ovat pehmenneet, mutta ovat vielä kiinteinä paloina. Tarkista maku. Jäähdytä.
  4. PASHA: Sekoita pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää muna. Vatkaa tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma.
  5. Kaada seos kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Nosta levyltä.
  6. Lisää murennetut mantelilastut, rusinat ja vaniljasokeri.
  7. Sekoita lopuksi joukkoon 1 1/2 dl omenahilloketta.
  8. Laita tiskialtaaseen kylmää vettä. Nosta kattila siihen jäähtymään.
  9. Kaada seos kostealla, puhtaalla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai lävikköön tai 2 - 3 kahvisuodattimeen, jossa on suodatinpaperi. Laita päälle lautanen ja sille kevyt paino.
  10. Valuta pashaa kulhon päällä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  11. Tarjoa omenahillokkeen kanssa.
  12. Koristeluvinkki: Kuivata Omenapashan koristeeksi omenaviipaleita. Tee näin: Pese 1 - 2 omenaa. Leikkaa niistä ohuita viipaleita terävällä veitsellä. Kuoria ja siemenkotia ei tarvitse poistaa. Kuivata leivinpaperilla pellillä uunissa 50 asteessa kiertoilmassa n. 1 - 2 t tai kunnes kuivia. Voit myös ripustaa ne naruun ja kuivattaa ilmavassa paikassa.

Vinkki

Ohjeen annoksesta tulee yksi iso tai kaksi pienempää pashaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 20,3 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search