Siirry sisältöön
Kesämökin marjatorttu

Kesämökin marjatorttu

Helpon ja herkullisen marjatortun pohja valmistuu ainoastaan kaurakekseistä ja voista. Täyteläisen kesämökin marjatortun täyte sekoitetaan Bulgarian jogurtista ja vaahdotetusta kermasta. 

Kesämökin marjatorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (165 g) kaurakeksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 6 liivatetta
  • 500 g
    tuoreita mansikoita
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Bulgarian jogurttia
    Rakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
    Valio Bulgarian jogurtti 200 g
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Hienonna keksit. Lisää muruihin sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjaiseen vuokaan (Ø 23 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Viipaloi puolet mansikoista (tai paloittele puolet hedelmistä). Laita ne murupohjalle.
  3. Vaahdota kerma, lisää joukkoon jogurtti, sokerit ja hunaja. Sekoita liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja lisää huolellisesti sekoittaen kerma-jogurttiseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan marjojen tai hedelmien päälle.
  4. Anna tortun hyytyä peitettynä n. 5 t tai yön yli.
  5. Koristele lopuilla marjoilla (tai hedelmillä).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 169 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 13,9 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search