Kesämökin marjatorttu

Kesämökin marjatorttu

5 h 35 min
keskitaso
190 kcal / 100g
2
1

Helpon ja herkullisen marjatortun pohja valmistuu ainoastaan kaurakekseistä ja voista. Täyteläisen kesämökin marjatortun täyte sekoitetaan Bulgarian jogurtista ja vaahdotetusta kermasta. 

Ainekset

8 annosta

Pohja

1 pkt (165 g)
kaurakeksejä
50 g

Täyte

6
liivatetta
1 l
tuoreita mansikoita
2 dl
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Hienonna keksit. Lisää muruihin sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjaiseen vuokaan (Ø 23 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Viipaloi puolet mansikoista (tai paloittele puolet hedelmistä). Laita ne murupohjalle.
  3. Vaahdota kerma, lisää joukkoon jogurtti, sokerit ja hunaja. Sekoita liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja lisää huolellisesti sekoittaen kerma-jogurttiseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan marjojen tai hedelmien päälle.
  4. Anna tortun hyytyä peitettynä n. 5 t tai yön yli.
  5. Koristele lopuilla marjoilla (tai hedelmillä).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)