Kesäporkkanat nyytissä

Kesäporkkanat nyytissä

45 min
helppo
108 kcal / 100g
0
0

Kääräise kevään ensimmäiset porkkanat folioon ja nautiskele esimerkiksi grillatun kalan tai kanan kanssa.

Ainekset

4 annosta
250 g
kesä- tai naattiporkkanoita
1 ½ rkl
valmista balsamicokastiketta
50 g
kesäsipulia varsineen
½ pkt (à 250 g)
¼ tl
mustapippuria myllystä

Lisäksi

alumiinifoliota ja leivinpaperia

Ohje

  1. Leikkaa alumiinifoliosta 4 neliön-muotoista palaa. Tee samoin leivinpaperilla, mutta leikkaa ne hieman pienemmiksi. Aseta leivinpaperipalat alumiinifolioiden päälle.
  2. Pese porkkanat juuriharjalla. Poista tarvittaessa naatit. Halkaise ja paloittele porkkanat.
  3. Sekoita porkkanoiden joukkoon balsamicokastike ja hienonnetut kesäsipulit. Jaa seos leivinpaperin päälle.
  4. Viipaloi Koskenlaskija ja laita sulatejuustopaloja kasvisten päälle. Rouhi mustapippuria päälle.
  5. Nosta folion reunoja ylöspäin ja sulje nyytit. Kypsennä nyytit grillissä tai hiilloksessa n. 30 min. Voit valmistaa nyytit myös uunissa 225 asteessa.

Vinkki

Porkkanoiden kypsymisaika vaihtelee niiden koon mukaan. Tarkistathan kypsyyden kypsentämisen loppuvaiheilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
198 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)