Kevyet tomaattitoastit

Kevyet tomaattitoastit

Rapsakat, kuumat toastit maistuvat iltapalalla tai pikkunälän taltuttajana. Tarjoa niitä vaikka pienen salaatin kera. Kokeile toasteihin erilaisia paahtoleipiä. Tummat, rouhevat leivät antavat lisämakua.

Ainekset2 toastia

2 toastia
4 viipaletta
paahtoleipää
2 rkl
2 rkl
ketsuppia
ripaus
pizzamaustetta tai basilikaa
4 viipaletta
tomaattia
2 rkl
punasipulia hienonnettuna
6 viipaletta (60 g)

Ohje

  1. Laita leivät työlaudalle. Voitele ne ensin rasvalla, sitten ketsupilla.
  2. Ripota pinnalle pizzamaustetta.
  3. Lisää kahdelle leivälle tomaattiviipaleet (2 viipaletta / leipä) ja pieniksi kuutioiksi hienonnettu punasipuli.
  4. Lisää lopuksi juustoviipaleet punasipulin päälle.
  5. Paina toinen leipä päälle.
  6. Kuumenna voileipägrillissä tai paista paistinpannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  7. Leikkaa valmiit leivät halutessasi kolmioiksi terävällä veitsellä.
  8. Nauti maidon tai kaakaon kanssa välipalaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
213 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g
Kalsium
169 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)