Siirry sisältöön
Kinuskikissan 10 kukan kakku
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan 10 kukan kakku

Tänä vuonna kesäjuhlia vietetään paljon pihoissa ja puistoissa. Tutusta pihamiljööstä löydät sen seitsemän syötävää kukkaa – parhaimmillaan jopa kymmenen! Nämä kaunottaret koristavat paitsi pihaa nyt myös kakkua. Kiilteen sisällä kukkaset säilyttävät kauneutensa päivienkin ajan. Kakun voi siis huoletta valmistaa jo edellisenä päivänä.

Kinuskikissan 10 kukan kakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 180 g digestivekeksejä
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Raparperitäyte

  • liivatelehteä
  • 500 g raparperia
  • ½ dl vettä
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1½ tl kanelia

Kermarahkatäyte

  • liivatelehteä
  • 2 prk
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 0,8 rasia
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 2½ dl sokeria
  • ½ dl sitruunamehua

Kukkakiille

  • 5 liivatelehteä
  • 6 dl vettä
  • 2½ rkl sokeria
  • 0 kg syötäviä kukkia, kuten syreeniä ja sarviorvokkeja

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Levitä seos vuoan pohjalle.
  2. Laita raparperitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa raparperit paloiksi. Laita raparperipalat, vesi, fariinisokeri ja kaneli kattilaan.
  3. Keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet, mutta ovat yhä selkeitä paloja. Huomioi, että raparperit pehmenevät jonkin verran vielä jäähtymisen aikana. Lisää lopuksi kuumaan raparperiseokseen liotetut liivatteet ja sekoita huolellisesti. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja odota, että täyte muuttuu hieman paksummaksi.
  4. Levitä raparperitäyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
  5. Laita kermarahkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu täytteeseen.
  6. Levitä rahkatäyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
  7. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna noin puoli desilitraa vedestä kiehuvaksi. Sulata joukkoon sokeri sekä liotetut liivatteet. Voit kiehauttaa uudelleen varmistaaksesi sulamisen. Yhdistä lopun, kylmän, veden kanssa.
  8. Lusikoi liivatevettä kakun pinnalle ohut kerros. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta pinta hyytyy hieman. Asettele päälle kukat – ne jäävät kiinni hyytelömäiseen pintaan. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin, kunnes kukat ovat kiinnittyneet (10-15 minuuttia).
  9. Kaada päälle lisää liivatevettä (se säilyy juoksevana, kun pidät sen huoneenlämmössä etkä viivyttele tarpeettoman kauan, mutta tarvittaessa sitä voi lämmittää uudelleen). Jos kukkia nousee vielä pintaan, anna kiilteen taas hyytyä välissä. Jatka näin, kunnes kaikki kukat ovat pinnan alla. Hyydytä lopuksi 1-2 tuntia.
  10. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Nauti kesästä!
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 20 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia, kuten syreeniä ja sarviorvokkeja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search