Kinuskikissan 10 kukan kakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan 10 kukan kakku

Kinuskikissan 10 kukan kakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan 10 kukan kakku

Tänä vuonna kesäjuhlia vietetään paljon pihoissa ja puistoissa. Tutusta pihamiljööstä löydät sen seitsemän syötävää kukkaa – parhaimmillaan jopa kymmenen! Nämä kaunottaret koristavat paitsi pihaa nyt myös kakkua. Kiilteen sisällä kukkaset säilyttävät kauneutensa päivienkin ajan. Kakun voi siis huoletta valmistaa jo edellisenä päivänä.

12 Henkilölle
6 h
00 arvostelua

Ainekset12

Pohja

180 g
digestivekeksejä
76 g

Raparperitäyte

2 ½ kpl
liivatelehteä
500 g
raparperia
½ dl
vettä
1 ½ dl
fariinisokeria
1 ½ tl
kanelia

Kermarahkatäyte

5 ½ kpl
liivatelehteä
4 dl
400 g
2 ½ dl
sokeria
½ dl
sitruunamehua

Kukkakiille

5 kpl
liivatelehteä
6 dl
vettä
2 ½ rkl
sokeria
syötäviä kukkia, kuten syreeniä ja sarviorvokkeja

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Levitä seos vuoan pohjalle.
  2. Laita raparperitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa raparperit paloiksi. Laita raparperipalat, vesi, fariinisokeri ja kaneli kattilaan.
  3. Keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet, mutta ovat yhä selkeitä paloja. Huomioi, että raparperit pehmenevät jonkin verran vielä jäähtymisen aikana. Lisää lopuksi kuumaan raparperiseokseen liotetut liivatteet ja sekoita huolellisesti. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja odota, että täyte muuttuu hieman paksummaksi.
  4. Levitä raparperitäyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
  5. Laita kermarahkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu täytteeseen.
  6. Levitä rahkatäyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
  7. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna noin puoli desilitraa vedestä kiehuvaksi. Sulata joukkoon sokeri sekä liotetut liivatteet. Voit kiehauttaa uudelleen varmistaaksesi sulamisen. Yhdistä lopun, kylmän, veden kanssa.
  8. Lusikoi liivatevettä kakun pinnalle ohut kerros. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta pinta hyytyy hieman. Asettele päälle kukat – ne jäävät kiinni hyytelömäiseen pintaan. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin, kunnes kukat ovat kiinnittyneet (10-15 minuuttia).
  9. Kaada päälle lisää liivatevettä (se säilyy juoksevana, kun pidät sen huoneenlämmössä etkä viivyttele tarpeettoman kauan, mutta tarvittaessa sitä voi lämmittää uudelleen). Jos kukkia nousee vielä pintaan, anna kiilteen taas hyytyä välissä. Jatka näin, kunnes kaikki kukat ovat pinnan alla. Hyydytä lopuksi 1-2 tuntia.
  10. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Nauti kesästä!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›