Kinuskikissan kasvispiirakka

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan kasvispiirakka

Kinuskikissan kasvispiirakka

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan kasvispiirakka

Sadonkorjuuaikaan on helppo loihtia kasviksista maistuvaa syötävää. Tästä kasvispiirakasta näkee ensisilmäyksellä, että makujenkin puolesta ollaan puutarhatunnelmissa. Ihanan väriset kesäporkkanat ovat saaneet kaverikseen broccolinia. Niitä ympäröi kermainen täyte, johon on helppo yhdistellä muitakin kauden kasviksia.

12 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset12 n. 12 annosta

Pohja

50 g
4 ½ dl
vehnäjauhoja
150 g
½ dl
kylmää vettä

Pinnalle

100 g
varsiparsakaalta eli broccolinia
4 kpl
kesäporkkanaa
oliiviöljyä
suolaa

Juusto-kermatäyte

2 ½ dl
Valio täyteläinen kuohukerma
3 kpl
munia
80 g
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Ohje

  1. Yhdistä juustoraaste ja vehnäjauhot kulhossa ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina piirakkavuoan (18 x 27 cm tai halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Huuhtele varsiparsakaalet ja harjaa porkkanat. Ohutkuorisia kesäporkkanoita ei tarvitse kuoria. Esikypsennä kasvikset ”puolipehmeiksi” mikrossa kuvun alla täydellä teholla (900 W). Porkkanoille sopiva aika on noin 4 minuuttia, broccolini pehmenee nopeammin noin parissa minuutissa. Testaa kypsyysaste esimerkiksi teräväkärkisellä veitsellä. Voitele kasvikset oliiviöljyllä ja ripottele niihin hieman suolaa.
  3. Yhdistä täyteainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.
  4. Laita päälle kasvikset haluamaasi asetelmaan.
  5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Täyte saa helposti väriä, joten voit laittaa noin paiston puolivälissä piirakkaa ylemmälle tasolle uunipellin. Se estää pintaa ruskistumasta liikaa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.