Siirry sisältöön
Kinuskikissan kasvispiirakka
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan kasvispiirakka

Sadonkorjuuaikaan on helppo loihtia kasviksista maistuvaa syötävää. Tästä kasvispiirakasta näkee ensisilmäyksellä, että makujenkin puolesta ollaan puutarhatunnelmissa. Ihanan väriset kesäporkkanat ovat saaneet kaverikseen broccolinia. Niitä ympäröi kermainen täyte, johon on helppo yhdistellä muitakin kauden kasviksia.

Kinuskikissan kasvispiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl kylmää vettä

Pinnalle

  • 100 g varsiparsakaalta eli broccolinia
  • 4 kesäporkkanaa

Juusto-kermatäyte

  • 2½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 3 kananmunaa
  • 1⅔ dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Ohje

  1. Yhdistä juustoraaste ja vehnäjauhot kulhossa ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina piirakkavuoan (18 x 27 cm tai halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Huuhtele varsiparsakaalet ja harjaa porkkanat. Ohutkuorisia kesäporkkanoita ei tarvitse kuoria. Esikypsennä kasvikset ”puolipehmeiksi” mikrossa kuvun alla täydellä teholla (900 W). Porkkanoille sopiva aika on noin 4 minuuttia, broccolini pehmenee nopeammin noin parissa minuutissa. Testaa kypsyysaste esimerkiksi teräväkärkisellä veitsellä. Voitele kasvikset oliiviöljyllä ja ripottele niihin hieman suolaa.
  3. Yhdistä täyteainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.
  4. Laita päälle kasvikset haluamaasi asetelmaan.
  5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Täyte saa helposti väriä, joten voit laittaa noin paiston puolivälissä piirakkaa ylemmälle tasolle uunipellin. Se estää pintaa ruskistumasta liikaa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 281 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 17,1 g
Rasva 20,2 g
Tyydyttynyt rasva 11,4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search