Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan korvapuusti-brownie
Kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi legendaarinen amerikkalainen suklaaleivos kruunataan korvapuustimaisella kermapursotuksella. Syksyinen uutuus, vaniljakreemin rinnalle tullut kanelikreemi, pääsee loistamaan kermavaahdon ihanana makeuttajana ja maustajana. Ripaus kardemummaa mukaan ja pullan maku on jo kielen päällä.

Valmistusaika
Aktiivinen
5 h
Yhteensä
5 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaBrownie-pohja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 100 g tummaa suklaata
- 2 dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 125 g pähkinäsekoitusta
Korvapuustikermavaahto
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 tl kardemummaa
- 1 rkl kanelia
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää yksitellen sokeri, suola, munat ja jauhot.
- Leikkaa pähkinät rouheeksi ja sekoita taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (17 x 27 cm). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pohja saa jäädä taikinaiseksi.
- Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin tai viileälle parvekkeelle, kunnes pohja on täysin kylmä.
- Leikkaa brownie paloiksi.
- Mittaa kulhoon kerma, kardemumma ja kaneli. Vatkaa hyväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon noin kolme neljäsosaa kreemistä (voit laittaa koko purkin, mikäli et tee koristelupursotusta).
- Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm) tai leikkaa päähän vastaavan kokoinen aukko. Pursota jokaisen leivoksen päälle kiehkura korvapuustivaahtoa.
- Laita loput kreemistä pieneen pursotuspussiin (tai pakastuspussiin) ja leikkaa päähän aukko. Pursota kermavaahdon lomaan kierre kanelikreemiä. Viimeistele rouhitulla kardemummalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
334 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
35 g
Rasva
19,8 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa