Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan korvapuusti-brownie
Kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi legendaarinen amerikkalainen suklaaleivos kruunataan korvapuustimaisella kermapursotuksella. Syksyinen uutuus, vaniljakreemin rinnalle tullut kanelikreemi, pääsee loistamaan kermavaahdon ihanana makeuttajana ja maustajana. Ripaus kardemummaa mukaan ja pullan maku on jo kielen päällä.
![Kinuskikissan korvapuusti-brownie](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-fi/2023/05/42695-kinuskikissan-korvapuusti-brownie-800x629.jpeg)
Valmistusaika
Aktiivinen
5 h
Yhteensä
5 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Brownie-pohja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 100 g tummaa suklaata
- 2 dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 125 g pähkinäsekoitusta
Korvapuustikermavaahto
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl kardemummaa
- 1 rkl kanelia
- 1 prk (200 g) Valio kinuskikreemiä
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää yksitellen sokeri, suola, munat ja jauhot.
- Leikkaa pähkinät rouheeksi ja sekoita taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (17 x 27 cm). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pohja saa jäädä taikinaiseksi.
- Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin tai viileälle parvekkeelle, kunnes pohja on täysin kylmä.
- Leikkaa brownie paloiksi.
- Mittaa kulhoon kerma, kardemumma ja kaneli. Vatkaa hyväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon noin kolme neljäsosaa kreemistä (voit laittaa koko purkin, mikäli et tee koristelupursotusta).
- Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm) tai leikkaa päähän vastaavan kokoinen aukko. Pursota jokaisen leivoksen päälle kiehkura korvapuustivaahtoa.
- Laita loput kreemistä pieneen pursotuspussiin (tai pakastuspussiin) ja leikkaa päähän aukko. Pursota kermavaahdon lomaan kierre kanelikreemiä. Viimeistele rouhitulla kardemummalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
334 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
35 g
Rasva
19,8 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.