Kinuskikissan pähkinäsuklaa-laskiaispullat

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan pähkinäsuklaa-laskiaispullat

Kinuskikissan pähkinäsuklaa-laskiaispullat

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan pähkinäsuklaa-laskiaispullat

Näin laskiaisen alla on hyvä hetki yhdistää gluteenittomuus ja vegaanisuus samaan reseptiin ja taata onnistunut laskiaisherkku ihan kaikille! Valio Oddlygood kasvivispi vaahtoutuu todella kuohkeaksi ja siitä saa runsaan vaahdon laskiaispullaan. Pähkinäsuklaalevitteeseen yhdistettynä syntyy ihana suklaavaahto, jota voi käyttää myös kakun koristelussa!

10 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

Taikina

2 ½ dl
25 g
tuorehiivaa
1 ¼ dl
fariinisokeria
4 tl
kardemummaa
¾ tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä
4 ¾ dl
gluteenitonta jauhoseosta

Voiteluun

vahvaa kahvia

Täyte

2 ½ dl
250 g
vegaanista hasselpähkinälevitettä

Koristeluun

tomusokeria

Ohje

 1. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
 2. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kardemumma, suola ja öljy.
 3. Lisää noin 2/3 arvioidusta jauhojen kokonaismäärästä pieni määrä kerrallaan. Voit hoitaa sekoittamisen aluksi puuhaarukalla tai vispilällä ja myöhemmin kädellä tai taikinakoukuilla.
 4. Jatka vaivaamista 5 minuuttia kädellä tai taikinakoukuilla. Taikina muuttuu vaivaamisen aikana hieman kiinteämmäksi. Siksi on tärkeää, ettei koko jauhomäärää lisätä kerralla. Lisää vasta tämän jälkeen loput jauhoista – jos tarpeen. Huom! Jauhojen määrä vaihtelee runsaasti tuotemerkistä riippuen. Taikinan ei kuulu muuttua yhtä paksuksi kuin vehnäpullaa leipoessa eli irrota kädestä tai taikinakoukuista. Vaikka taikina vaikuttaa löysältä, kokeile saatko muotoiltua siitä pullia – se onnistuu yllättävän löysästä taikinasta, kun puhdistat kädet taikinasta ja käytät hieman jauhoja apuna. Muista, että mieluummin liian pehmeä kuin liian kova pulla!
 5. Gluteenitonta taikinaa ei tarvitse kohottaa ennen leipomista.
 6. Jaa taikina yhtä suuriin osiin ja leivo käsiesi välissä pyöritellen pulliksi. Laita pellille leivinpaperin päälle.
 7. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Varaudu siihen, että pullat eivät kohoa samalla tavalla kuin vehnäpullaa leipoessasi.
 8. Voitele pullat vahvalla kahvilla. Jos et koristele pullia sokerimassakuvioilla, voit ripotella pinnalle raesokeria.
 9. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Pullat eivät saa samalla tavalla väriä kuin vehnäpullat, joten varo paistamasta kuivaksi.
 10. Anna pullien jäähtyä. Leikkaa sitten hattuosa pois täytettä varten.
 11. Vatkaa kasvivispi vaahdoksi. Lämmitä hasselpähkinälevitettä mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W), kunnes se on muuttunut notkeaksi. Sekoita kasvivispivaahdon joukkoon.
 12. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota korkea keko pullan pohjaosan päälle. Laita kevyesti painaen päälle pullan hattu. Voit nostaa pullat hetkeksi aikaa viileään ennen tarjoilua, jolloin pursotus jähmettyy.
 13. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja työnnä keskelle koristetikkuja.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.