Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan piparminttu-putouskakku
Tämän kakun ideointi lähti kahdesta teemasta. Halusin muokata red velvet -kakusta jouluisen version, toisaalta olen haaveillut amerikkalaisten karkkikeppien makuisesta kakusta, joka olisi väriltään raikkaan puna-valkoinen. Ajatukset yhdistyivät, kun punaisen kakkupohjan täytti piparmintun makuisella kreemillä ja koristeli kaksivärisillä valkosuklaavalumilla.
Valmistusaika
Aktiivinen
4 h
Yhteensä
4 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 200 g karpaloita
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 4 kananmunaa
- 3½ dl sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
Kostutus
-
3 dl
Valio rasvatonta maitoaValio vapaan lehmän rasvaton maito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä…
Piparminttukreemi
-
3 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
-
275 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl tomusokeria
- 1 dl vaniljakreemijauhetta
- 1 rkl piparminttuaromia
Täytteeseen
- 500 g tummia viinirypäleitä
Valuva valkosuklaakuorrute
- 100 g valkosuklaata
-
½ dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeet
- 0 kg pikkumarenkeja
- 0 kg vaahtokarkkeja
- 0 kg pipareita
- 0 kg karamelleja
- 0 kg minttua
Jaa resepti
Ohje
- Sulata karpalot ja soseuta sauvasekoittimella. Yhdistä keskenään jauhot, ruokasooda ja piparkakkumauste. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja sitten vuorotellen jauhoseosta, karpalososetta, öljyä ja kermaviiliä. Värjää pastavärillä.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen, niin saat sen painumaan tasaisemmaksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
- Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne pehmentyvät huoneenlämpöisiksi. Yhdistä vatkaimella sekoittaen. Lisää noin puolet tomusokerista ja välissä kreemijauhe, joka sitoo rakenteen kiinteäksi. Lisää sitten loput tomusokerista ja piparminttuaromi.
- Leikkaa viinirypäleet pituussuunnassa kahtia.
- Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle noin kolmasosa kreemistä ja puolet viinirypäleistä. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita kanneksi viimeinen pohjalevy. Kostuta.
- Levitä loput kreemistä kakun pinnalle. Tasoittaminen helpottuu, kun teet kuorruttamisen kahdessa osassa käyttämällä kakkua välillä jääkaapissa tai pikaisesti pakastimessa. Nosta lopuksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy ennen suklaavalumia.
- Laita paloiteltu valkosuklaa ja kerma kattilaan. Lämmitä lieden pienimmällä teholla sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Värjää puolet kuorrutteesta punaiseksi pasta- tai geelivärin avulla. Älä käytä nestemäistä väriä.
- Ota pieneen lusikkaan kumpaakin kuorrutetta ja valuta noroina reunaa pitkin. Osa valumista voi jäädä lyhyemmiksi ja osa ulottua kakkulautaselle saakka. Levitä samalla kuorrutetta parin senttimetrin verran kakun päälle. Peitä kuorrutteen raja koristeilla, kuten marengeilla, vaahtokarkeilla, halkaistuilla piparkakuilla ja irtokarkeilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
266 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
30,6 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- pikkumarenkeja
- vaahtokarkkeja
- pipareita
- karamelleja
- minttua
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.