Reseptiyhteistyö Kinuskikissa
Tämän kakun ideointi lähti kahdesta teemasta. Halusin muokata red velvet -kakusta jouluisen version, toisaalta olen haaveillut amerikkalaisten karkkikeppien makuisesta kakusta, joka olisi väriltään raikkaan puna-valkoinen. Ajatukset yhdistyivät, kun punaisen kakkupohjan täytti piparmintun makuisella kreemillä ja koristeli kaksivärisillä valkosuklaavalumilla.
Pohja | |
---|---|
200 g | karpaloita |
3 ½ dl | vehnäjauhoja |
2 dl | perunajauhoja |
1 tl | ruokasoodaa |
2 tl | piparkakkumaustetta |
4 kpl | munia |
3 ½ dl | sokeria |
1 dl | rypsiöljyä |
200 g | |
punaista elintarvikeväriä | |
Kostutus | |
3 dl | Valio rasvatonta maitoa |
Piparminttukreemi | |
600 g | |
275 g | |
4 dl | tomusokeria |
1 dl | vaniljakreemijauhetta |
1 rkl | piparminttuaromia |
Täytteeseen | |
500 g | tummia viinirypäleitä |
Valuva valkosuklaakuorrute | |
100 g | valkosuklaata |
½ dl | |
punaista pasta- tai geeliväriä | |
Koristeet | |
marenkeja | |
vaahtokarkkeja | |
piparkakkuja | |
irtokarkkeja | |
suklaakuorrutettuja pähkinöitä | |
suklaakuulia | |
mintunoksia |
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.