Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan piparminttu-putouskakku

Tämän kakun ideointi lähti kahdesta teemasta. Halusin muokata red velvet -kakusta jouluisen version, toisaalta olen haaveillut amerikkalaisten karkkikeppien makuisesta kakusta, joka olisi väriltään raikkaan puna-valkoinen. Ajatukset yhdistyivät, kun punaisen kakkupohjan täytti piparmintun makuisella kreemillä ja koristeli kaksivärisillä valkosuklaavalumilla.

Kinuskikissan piparminttu-putouskakku
Kinuskikissan piparminttu-putouskakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g karpaloita
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 4 kananmunaa
  • 3½ dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon

Kostutus

Piparminttukreemi

  • 3 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 275 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 1 rkl piparminttuaromia

Täytteeseen

  • 500 g tummia viinirypäleitä

Valuva valkosuklaakuorrute

  • 100 g valkosuklaata
  • ½ dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Koristeet

  • 0 kg pikkumarenkeja
  • 0 kg vaahtokarkkeja
  • 0 kg pipareita
  • 0 kg karamelleja
  • 0 kg minttua

Ohje

  1. Sulata karpalot ja soseuta sauvasekoittimella. Yhdistä keskenään jauhot, ruokasooda ja piparkakkumauste. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja sitten vuorotellen jauhoseosta, karpalososetta, öljyä ja kermaviiliä. Värjää pastavärillä.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen, niin saat sen painumaan tasaisemmaksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  3. Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne pehmentyvät huoneenlämpöisiksi. Yhdistä vatkaimella sekoittaen. Lisää noin puolet tomusokerista ja välissä kreemijauhe, joka sitoo rakenteen kiinteäksi. Lisää sitten loput tomusokerista ja piparminttuaromi.
  4. Leikkaa viinirypäleet pituussuunnassa kahtia.
  5. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle noin kolmasosa kreemistä ja puolet viinirypäleistä. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita kanneksi viimeinen pohjalevy. Kostuta.
  6. Levitä loput kreemistä kakun pinnalle. Tasoittaminen helpottuu, kun teet kuorruttamisen kahdessa osassa käyttämällä kakkua välillä jääkaapissa tai pikaisesti pakastimessa. Nosta lopuksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy ennen suklaavalumia.
  7. Laita paloiteltu valkosuklaa ja kerma kattilaan. Lämmitä lieden pienimmällä teholla sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Värjää puolet kuorrutteesta punaiseksi pasta- tai geelivärin avulla. Älä käytä nestemäistä väriä.
  8. Ota pieneen lusikkaan kumpaakin kuorrutetta ja valuta noroina reunaa pitkin. Osa valumista voi jäädä lyhyemmiksi ja osa ulottua kakkulautaselle saakka. Levitä samalla kuorrutetta parin senttimetrin verran kakun päälle. Peitä kuorrutteen raja koristeilla, kuten marengeilla, vaahtokarkeilla, halkaistuilla piparkakuilla ja irtokarkeilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 266 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 30,6 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pikkumarenkeja
  • vaahtokarkkeja
  • pipareita
  • karamelleja
  • minttua
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search