Kinuskikissan spiraalipiirakka

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

Kinuskikissan spiraalipiirakka

Reseptiyhteistyö: kinuskikissa

2 h

Juustoinen kasvispiirakka puhkeaa kukkaan, kun pinnan koristelee porkkanasta ja kesäkurpitsasta kieputetuilla suikaleilla. Sadonkorjuuteeman tultua ajankohtaiseksi oli hyvä hetki testata tätä spiraalitekniikkaa. Leikkaamiseen kannattaa ottaa sahareunainen kakkulapio, jos porkkanat ovat jääneet sopivasti "al dente".

Ainekset

Pohja

50 g
4 ½ dl
vehnäjauhoja
150 g
2 rkl
vettä

Täyte

150 g
180 g
2 kpl
munaa
½ tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
¼ tl
mustapippuria

Spiraali

4 kpl
porkkanaa
1 kpl
kesäkurpitsa
oliiviöljyä
suolaa

Ohje

  1. Raasta pohjaan ja täytteeseen tuleva juusto. Yhdistä pohjan juustoraaste ja vehnäjauhot ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Yhdistä täyteainekset keskenään. Kaada pohjan päälle.
  3. Kuori porkkanat ja pese kesäkurpitsa. Veistä juustohöylällä porkkanoista ja kesäkurpitsasta ohuita suikaleita. Kesäkurpitsan paksuimman osan voi leikata pituussuunnassa kahtia, jolloin suikaleet ovat noin 3 cm leveitä. Jos porkkanasuikaleet jäävät liian paksuiksi ja niitä on hankala taivuttaa, pehmitä suikaleita hetken aikaa mikrossa. Näin ne myös kypsyvät nopeammin.
  4. Aloita kierittämällä yksi suikale rullalle. Laita ympärille vuorotellen kurpitsa- ja porkkanasuikaleita, jotta ruusuke kasvaa isommaksi. Kun ruusuke on noin kämmenen kokoinen, siirrä se vuokaan täytteen keskelle. Jatka lisäämällä ympärille suikaleita, kunnes ne täyttävät koko pinnan. Sivele sudilla pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa.
  5. Paista 200 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö