Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan tonttumaljat

Nämä veikeät jälkiruokamaljat on täytetty ihanalla suklaisella vaahdolla ja kruunattu näyttävällä luumu-kanelipursotuksella. Tontut kurkistelevat maljojen vastakkaisilta puolilta, jolloin ne katsovat kattauksessa sekä syöjää kohden että näkyvät pöydän ympärillä muille ruokailijoille.

Kinuskikissan tonttumaljat
Kinuskikissan tonttumaljat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 5 dl
  Valio Keittiön kuohukermaa
  Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
  Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
 • 2 rkl sokeria
 • 1 prk (200 g)
  Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
  Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
  Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
 • 250 g tummaa suklaata
 • 1½ prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
 • 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Ohje

 1. Sulata muutama pala suklaata mikrossa miedolla lämmöllä (max 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (1-2 mm). Tyllalla saat tarkempaa jälkeä, mutta tarvittaessa myös pieni pakastuspussi käy tarkoitukseen, kun leikkaat sen kulmaan pienen aukon. Pursota sileäpintaisten lasien sisäpinnan alaosaan tonttujen silmät ja suu. Tee jokaiseen lasiin kahdet kasvot, vastakkaisille puolille. Nosta lasit jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy. Jos suklaa vaikuttaa juoksevalta, lasit voi pitää vaakatasossa.
 2. Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Laita pieni määrä vaahtoa pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm). Pursota pallurat lasien sisäpintaan, silmien ja suun kohdalle. Laita lasit pakastimeen seuraavien valmisteluiden ajaksi.
 3. Tyhjennä loput pursotuspussin sisällöstä takaisin kulhoon. Erota vaniljavaahdosta pari desilitraa vaahtoa toiseen astiaan. Se käytetään myöhemmin päälle tulevaan pursotukseen.
 4. Leikkaa mansikoiden korkeimmasta kohdasta ohuita siivuja. Muotoile ”tonttulakin” alareuna kaarevaksi, jotta se istuu paremmin tontun päähän.
 5. Sulata suklaa. Sekoita suklaasula ohuena nauhana rauhallisesti vatkaimella sekoittaen vaniljavaahdon joukkoon.
 6. Ota maljat pakastimesta ja aseta tonttulakit kasvojen yläpuolelle tiiviisti lasin sisäpintaan painaen.
 7. Annostele suklaavaahto laseihin. Tämä on helpointa tehdä pursottamalla, tyllaa ei tarvita. Varmista lasien täyttämisen aikana, että suklaavaahtoa tulee joka kohtaan, myös tiiviisti tonttujen ympärille. Tarvittaessa voit ohjata vaahtoa lusikalla. Nosta maljat jääkaappiin.
 8. Sekoita pursotusta varten erottamasi vaniljavaahdon joukkoon luumu-kanelirahka ja vaniljakreemijauhe. Laita luumuvaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota korkeita ruusukkeita suklaatäytteen päälle. Siivilöi pinnalle puolukkajauhetta.

Vinkki

Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 302 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 20,7 g
Rasva 22,3 g
Tyydyttynyt rasva 12,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search