Korvasienipiiras

Korvasienipiiras

1 h 10 min
keskitaso
212 kcal / 100g
1
2

Herkullinen korvasienipiiras on kevään herkku. Se sopii kahvipöytään tai ruokaisaksi välipalaksi raikkaan salaatin kanssa. Muista, että tuoreet korvasienet ovat käsittelemättöminä myrkyllisiä.

Ainekset

8 annosta

Pohja

2 ¼ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunasosejauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
75 g
1 ½ dl
kylmää vettä

Täyte

2 tlk (à 200/110 g)
keitettyjä, säilöttyjä korvasieniä
1 (200 g)
iso sipuli
1 rkl
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua mustapippuria
2 dl
1 prk (120 g)
3
kananmunaa
1 tl
kirveliä
¼ tl
suolaa
½ dl
persiljaa
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon kuivat aineet. Käynnistä kone hetkeksi. Lisää jauhojen päälle jääkaappikylmä, kuutioitu voi. Anna koneen käydä, kunnes seoksesta tulee murumaista. Lisää vesi. Anna koneen käydä juuri sen aikaa, että taikina sekoittuu.
  2. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä heti sen valmistuttua piirasvuoan (Ø n. 29 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Huuhdo keitetyt sienet siivilässä. Purista kaikki vesi pois. Hienonna sienet. (Sieniä tarvitaan n. 2 dl).
  4. Kuullota hienonnettu sipuli Oivariinissa. Lisää sienet, paista hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä seosta hiukan.
  5. Lisää sienten joukkoon kerma, smetana, munat, mausteet ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan.
  6. Paista 200 asteessa 25 - 30 min uunin alimmalla paistotasolla.
  7. Tarjoa kahvipöydässä tai raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki

* Taikinan voi tehdä myös ilman konetta. Nypi voi sormin kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
14 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
164 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)