Koskenlaskijan peltileipä

Koskenlaskijan peltileipä

Leipä on olennainen osa suomalaisten ruokavaliota. Tämä peltileipä maistuu sellaisenaan välipalana tai esimerkiksi keittojen lisänä.

1 h 40 min
keskitaso
256 kcal / 100g
0

Ainekset1 leipä

1 leipä
5 dl
1 ½ tl
suolaa
2 rkl
sokeria
25 - 50 g
hiivaa
3 dl
kaurahiutaleita
n. 7 dl
sämpyläjauhoja
½ dl

Päälle

1 rasia (200 g)
1 dl
auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Valmista aluksi taikina. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhot. Alusta lopuksi taikinaan Oivariini. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  2. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Levitä sämpylätaikina uunipannulle leivinpaperille. Voit käyttää myös kahta pienempää uunivuokaa tai -peltiä. Kohota.
  4. Sekoita keskenään sulatejuusto ja siemenet. Murustele seos kohonneen taikinan päälle juuri ennen paistoa.
  5. Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä ja pinta kauniin värinen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
256 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›