
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1¼ tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 25-50 g hiivaa
- 3 dl kaurahiutaleita
- 7 dl sämpyläjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Päälle
-
1 rasia (200 g)
Valio Koskenlaskija® levittyvää sulatejuustoaValio Koskenlaskija® on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta 1933.…
- 1 dl auringonkukansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Valmista aluksi taikina. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhot. Alusta lopuksi taikinaan Oivariini. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Levitä sämpylätaikina uunipannulle leivinpaperille. Voit käyttää myös kahta pienempää uunivuokaa tai -peltiä. Kohota.
- Sekoita keskenään sulatejuusto ja siemenet. Murustele seos kohonneen taikinan päälle juuri ennen paistoa.
- Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä ja pinta kauniin värinen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
256 kcal
Proteiini
9,2 g
Hiilihydraatti
26,6 g
Rasva
11,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa