Juustoiset sisarussämpylät

Juustoiset sisarussämpylät

1 h 45 min
keskitaso
219 kcal / 100g
3
4

Kun teet sisarussämpylöitä, sinun ei tarvitse pyöritellä taikinapaloja sämpylöiksi. Näin säästät hieman aikaa.

Ainekset

20 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
3 rkl
sokeria
3 dl
kaurahiutaleita
7 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

1 pkt (250 g)
2 dl
hienonnettua persiljaa

Voiteluun

auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon hiutaleet. Alusta jauhot taikinaan. Taikina saa olla löysähköä, koska kaurahiutaleet turpoavat. Kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kahdeksi suorakaiteeksi (30 x 40 cm) jauhotetulla pöydällä. Levitä levyille viipaloitu juusto ja persilja. Kääri levyt rullalle ja leikkaa niistä n. 4 cm:n levyisiä paloja
  3. Nostele palat pellille leivinpaperille vierekkäin, leikkauspinta ylöspäin n. 1 cm:n välein. Kohota.
  4. Voitele maidolla ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes ovat kypsiä.
  5. Laita tarjolle kokonaisena. Jokainen voi murtaa oman sämpylänsä isosta sisarusleivästä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
5 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
157 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)