Lehtikaalimuhennos

Lehtikaalimuhennos

30 min
keskitaso
208 kcal / 100g
4
4

Lehtikaalista saat valmistettua tulisen muhennoksen käyttämällä chilin makuista tuorejuustoa. Ruoan ruokaisuutta lisää kikherneet, joten tämä lisukeruoka myös täyttää.

Ainekset

6 annosta
200 g
lehtikaalia
400 g
kesäkurpitsaa
½ (n. 130 g)
purjo
2 rkl
½ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 tlk (265/400 g)
esikeitettyjä kikherneitä
1 pkt (100 g)
½ pussia (à 130 g)

Ohje

  1. Pese lehtikaali huolellisesti. Ravista tai linkoa kuivaksi. Hienonna lehtiruodit. Leikkaa lehdet isohkoiksi suikaleiksi, salaatin tapaan.
  2. Paloittele kesäkurpitsa reilun noppakuution kokoisiksi paloiksi.
  3. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kuumenna rasva isossa paistokasarissa tai wok-pannussa. Lisää ensin hienonnetut lehtiruodit ja kypsennä pari min. Lisää sitten lehdet ja kesäkurpitsa. Kypsennä välillä sekoitellen n. 5 min.
  5. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
  6. Lisää huuhdotut ja valutetut kikherneet ja purjo. Lusikoi päälle tuorejuusto. Sekoittele vielä 5 min.
  7. Tarjoa muhennos joko pääruokana neljälle tai lisukeruokana 6 - 8:lle. Voit viimeistellä annoksen halutessasi juustoraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
19 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)