Lehtikaalimuhennos

Lehtikaalimuhennos

30 min
keskitaso
203 kcal / 100g
4
4

Lehtikaalista saat valmistettua maukkaan muhennoksen maustetun tuorejuuston avulla. Kikherneet lisäävät ruokaisuutta , joten tämä lisukeruoka myös täyttää.

Ainekset

6 annosta
200 g
lehtikaalia
400 g
kesäkurpitsaa
½ (n. 130 g)
purjo
2 rkl
½ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 tlk (265/400 g)
esikeitettyjä kikherneitä
½ - 1 rasiaa (à 200 g)
½ pussia (à 130 g)

Ohje

  1. Pese lehtikaali huolellisesti. Ravista tai linkoa kuivaksi. Hienonna lehtiruodit. Leikkaa lehdet isohkoiksi suikaleiksi, salaatin tapaan.
  2. Paloittele kesäkurpitsa reilun noppakuution kokoisiksi paloiksi.
  3. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kuumenna rasva isossa paistokasarissa tai wok-pannussa. Lisää ensin hienonnetut lehtiruodit ja kypsennä pari min. Lisää sitten lehdet ja kesäkurpitsa. Kypsennä välillä sekoitellen n. 5 min.
  5. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
  6. Lisää huuhdotut ja valutetut kikherneet ja purjo. Lusikoi päälle tuorejuusto. Sekoittele vielä 5 min.
  7. Tarjoa muhennos joko pääruokana neljälle tai lisukeruokana 6 - 8:lle. Voit viimeistellä annoksen halutessasi juustoraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
19 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioIlona Koekeittiöltä14.1.2016 kello 15:33
Hei! Olipa mukava kuulla, että uusi tuttavuus herätti ihastusta. Herkullisia hetkiä lehtikaalin parissa jatkossakin!
Nimetön9.1.2016 kello 16:44
Todella herkullista ja helppoa kasvisruokaa! Lehtikaali oli uusi tuttavuus mutta tulen varmasti käyttämään sitä jatkossakin.
Nimetön16.12.2015 kello 12:51
Hei. Kiva kuulla, että kokeilit lehtikaalia ruoanvalmistuksessa. Toki lehtikaalia voi kuullottaa tai kypsentää pidempään, jolloin siitä tulee pehmeää. Tässä ohjeessa - kuten monissa lehtikaaliohjeissa - sen on tarkoitus jäädä napakaksi ja väriltään vielä syvän vihreäksi. Kovemmat lehtiruodit lisätään kuitenkin lehtiä aikaisemmin pannuun, jotta ne hieman pehmenevät. Itse mieluummin käytän nämäkin kasviksen osat ruokaan, kuin poistan roskiin. Sitruunanmehun määrä ohjeessa on 1 rkl, ei 2 - 3 rkl. 1/2 purjoa (130 g) tarkoittaa puolikkaan, käsittelemättömän purjon painoa. Koska purjosipulien koot vaihtelevat paljon, on sulkuihin laitettua tarkentava painomitta.