Lehtikaalimuhennos

Lehtikaalimuhennos

Lehtikaalista saat valmistettua maukkaan muhennoksen maustetun tuorejuuston avulla. Kikherneet lisäävät ruokaisuutta , joten tämä lisukeruoka myös täyttää.

Ainekset6 annosta

6 annosta
200 g
lehtikaalia
400 g
kesäkurpitsaa
½ (n. 130 g)
purjo
2 rkl
½ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 tlk (265/400 g)
esikeitettyjä kikherneitä
½ - 1 rasiaa (à 200 g)
½ pussia (à 130 g)

Ohje

  1. Pese lehtikaali huolellisesti. Ravista tai linkoa kuivaksi. Hienonna lehtiruodit. Leikkaa lehdet isohkoiksi suikaleiksi, salaatin tapaan.
  2. Paloittele kesäkurpitsa reilun noppakuution kokoisiksi paloiksi.
  3. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kuumenna rasva isossa paistokasarissa tai wok-pannussa. Lisää ensin hienonnetut lehtiruodit ja kypsennä pari min. Lisää sitten lehdet ja kesäkurpitsa. Kypsennä välillä sekoitellen n. 5 min.
  5. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
  6. Lisää huuhdotut ja valutetut kikherneet ja purjo. Lusikoi päälle tuorejuusto. Sekoittele vielä 5 min.
  7. Tarjoa muhennos joko pääruokana neljälle tai lisukeruokana 6 - 8:lle. Voit viimeistellä annoksen halutessasi juustoraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›