
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
- 1 kananmuna
-
1 dl
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2 rkl korppujauhoja
- ¾ tl suolaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl yrttisekoitusta
Kastike / keitinliemi
-
4 dl
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2 dl vettä
- 1 puolikas liha-juuresliemikuutiota
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 (150 g) punainen paprika
- tuoretta persiljaa
- 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
- 1 kananmuna
- 1 dl Valio ruokakermaa Kolme sipulia
- 2 rkl korppujauhoja
- ¾ tl suolaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl yrttisekoitusta
Kastike / keitinliemi
- 4 dl Valio ruokakermaa Kolme sipulia
- 2 dl vettä
- 1 puolikas liha-juuresliemikuutiota
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 (150 g) punainen paprika
- tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita lihapullien valmistaminen sekoittamalla jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset. Anna lihapullataikinan turvota n. 15 min.
- Kuumenna tilavassa paistokasarissa ruokakerma ja vesi kiehuvaksi (tarvitset koko ruokaan yhteensä 2 prk, à 2,5 dl ruokakermaa). Lisää liemikuution puolikas ja tomaattipyree.
- Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pienehköjä lihapullia.
- Laita lihapullat kiehuvaan keitinliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että liemi kiehuu koko ajan hiljalleen.
- Anna lihapullien kypsyä kannen alla n. 12 min. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
- Lisää keitinliemeen pieniksi kuutioiksi leikattu paprika. Anna sen hautua n. 3 min. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.
- Tarjoa lihapullat keitettyjen perunoiden tai peruna-porkkanamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
107 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
3,6 g
Rasva
6,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta persiljaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.