Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g Maalahden limppua
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 200 g kylmäsavusiikaa tai -lohta
- 1 (130 g) punasipuli
- 1 dl ruohosipulia
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 2 rkl sitruunamehua
- 100 g mätiä
Koristeluun
- 0 kg ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna limppu monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
- Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Laita mäti siivilään valumaan.
- Hienonna kala. Leikkaa punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös ruohosipuli
- Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon kala, sipulit, kermaviili ja valutettu mäti.
- Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen
- Kaada täyte vuokaan. Peitä tuorekelmulla tai alumiinifoliolla.
- Anna lohi-mätipiirakan hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Irrota piirakka vuoasta. Koristele ruohosipulilla ennen tarjoilua
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
209 kcal
Proteiini
8,4 g
Hiilihydraatti
8,6 g
Rasva
15,6 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- ruohosipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.