Siirry sisältöön
Lohi-mätipiirakka

Lohi-mätipiirakka

Tässä on juhlapöytään herkullinen ja juhlava tarjottava. Veikkaamme, että kun tarjoat tätä, niin ohjeen perään kysellään...

Lohi-mätipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g Maalahden limppua
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 200 g kylmäsavusiikaa tai -lohta
  • 1 (130 g) punasipuli
  • 1 dl ruohosipulia
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 100 g mätiä

Koristeluun

  • 0 kg ruohosipulia

Ohje

  1. Hienonna limppu monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  2. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
  3. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Laita mäti siivilään valumaan.
  4. Hienonna kala. Leikkaa punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös ruohosipuli
  5. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon kala, sipulit, kermaviili ja valutettu mäti.
  6. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen
  7. Kaada täyte vuokaan. Peitä tuorekelmulla tai alumiinifoliolla.
  8. Anna lohi-mätipiirakan hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  9. Irrota piirakka vuoasta. Koristele ruohosipulilla ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 209 kcal
Proteiini 8,4 g
Hiilihydraatti 8,6 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • ruohosipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search