Lohi-mätipiirakka

Lohi-mätipiirakka

5 h 40 min
keskitaso
212 kcal / 100g
9
12

Tässä on juhlapöytään herkullinen ja juhlava tarjottava. Veikkaamme, että kun tarjoat tätä, niin ohjeen perään kysellään...

Ainekset

8 annosta

Pohja

150 g
Maalahden limppua
75 g

Täyte

5
liivatelehteä
200 g
kylmäsavusiikaa tai -lohta
1 (130 g)
punasipuli
1 dl
ruohosipulia
1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
2 rkl
sitruunamehua
100 g
mätiä

Koristeluun

ruohosipulia

Ohje

  1. Hienonna limppu monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  2. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
  3. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Laita mäti siivilään valumaan.
  4. Hienonna kala. Leikkaa punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös ruohosipuli
  5. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon kala, sipulit, kermaviili ja valutettu mäti.
  6. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen
  7. Kaada täyte vuokaan. Peitä tuorekelmulla tai alumiinifoliolla.
  8. Anna lohi-mätipiirakan hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  9. Irrota piirakka vuoasta. Koristele ruohosipulilla ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
16 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)