Siika-mätitorttu

Siika-mätitorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Siika-mätitorttu

Siika-mätitorttu

Siika-mätitorttu valloittaa kalapöydän. Hyydyketorttu on maukas ja näyttävä. Tarjoa juhlien noutopöydässä tai kahvipöydässä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
12 h
Yhteensä
12 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

150 g
Maalahden limppua

tai 150 ghapankorppuja
75 g

Täyte

4
liivatelehteä
200 g
kylmäsavusiikaa tai -lohta
1 (130 g)
punasipuli
1 dl
ruohosipulia
2 prk (à 150 g)
2 dl
2 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

100 g
mätiä
ruohosipulia

Ohje

  1. Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon voisula.
  2. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
  3. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  4. Hienonna kala. Leikkaa punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös ruohosipuli. Yhdistä kala, sipulit, crème fraîche sekä kerma vaahdoksi vatkattuna.
  5. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja peitä alumiinifoliolla.
  6. Anna siika-mätitortun hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›