Siika-mätitorttu

Siika-mätitorttu

Siika-mätitorttu valloittaa kalapöydän. Hyydyketorttu on maukas ja näyttävä. Tarjoa juhlien noutopöydässä tai kahvipöydässä.

12 h 30 min
keskitaso
241 kcal / 100g
0
0

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

150 g
Maalahden limppua
tai hapankorppuja
75 g

Täyte

4
liivatelehteä
200 g
kylmäsavusiikaa tai -lohta
1 (130 g)
punasipuli
1 dl
ruohosipulia
2 prk (à 150 g)
2 dl
2 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

100 g
mätiä
ruohosipulia

Ohje

  1. Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon voisula.
  2. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
  3. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  4. Hienonna kala. Leikkaa punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös ruohosipuli. Yhdistä kala, sipulit, crème fraîche sekä kerma vaahdoksi vatkattuna.
  5. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja peitä alumiinifoliolla.
  6. Anna siika-mätitortun hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
19 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)