Hyppää sisältöön
Siika-mätitorttu

Siika-mätitorttu

Siika-mätitorttu valloittaa kalapöydän. Hyydyketorttu on maukas ja näyttävä. Tarjoa juhlien noutopöydässä tai kahvipöydässä.

Siika-mätitorttu

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Maalahden limppua
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g kylmäsavusiikaa tai -lohta
  • 1 (130 g) punasipuli
  • 1 dl ruohosipulia
  • 2 prk (à 150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 100 g mätiä
  • 0 kg ruohosipulia

Ohje

  1. Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon voisula.
  2. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
  3. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  4. Hienonna kala. Leikkaa punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös ruohosipuli. Yhdistä kala, sipulit, crème fraîche sekä kerma vaahdoksi vatkattuna.
  5. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja peitä alumiinifoliolla.
  6. Anna siika-mätitortun hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 11 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • ruohosipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi