
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
150 g
Maalahden limppua
- 150 g hapankorppuja
Voit kokeilla myös -
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g kylmäsavusiikaa tai -lohta
- 1 (130 g) punasipuli
- 1 dl ruohosipulia
-
2 prk (à 150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 100 g mätiä
- 0 kg ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon voisula.
- Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
- Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
- Hienonna kala. Leikkaa punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös ruohosipuli. Yhdistä kala, sipulit, crème fraîche sekä kerma vaahdoksi vatkattuna.
- Purista liivatteet kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja peitä alumiinifoliolla.
- Anna siika-mätitortun hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele ennen tarjoilua
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
236 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
8 g
Rasva
19,2 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- ruohosipulia