Mäti-perunaleivokset

Mäti-perunaleivokset

Juhlavammat mäti-perunaleivokset sopivat kahvipöytään tai alkupalaksi salaatin kanssa.

1 h 35 min
keskitaso
273 kcal / 100g
0
0

Ainekset12 kpl

12 kpl

Taikina

100 g
½ rasiaa (á 200 g )
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

½ pussia (250 g = 5 dl)
peruna-sipulisekoitusta
1 prk (120 g)
½ rasiaa (á 200 g)
1
kananmuna
¾ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
½ dl
tilliä

Päälle

kirjolohen- tai siianmätiä
rucolaa

Ohje

  1. Mittaa ensin peruna-sipulisekoitus ja jätä huoneenlämpöön sulamaan.
  2. Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voi-tuorejuustoseokseen. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä palloiksi käsien välissä. Painele taikina muffinipellin voideltujen syvennysten pohjalle ja reunoille.
  4. Jaa syvennyksiin peruna-sipulisekoitus. Yhdistä täytteen muut aineet, lisää tilli hienonnettuna. Lusikoi seos syvennyksiin.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min.
  6. Nosta hieman jäähtyneet leivokset vuoistaan. Annostele jokaisen päälle mätiä ja koristele rucolan lehdellä.
  7. Tarjoa kahvipöydässä tai alkupalaksi salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›