Mäti-perunaleivokset

Mäti-perunaleivokset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mäti-perunaleivokset

Mäti-perunaleivokset

Juhlavammat mäti-perunaleivokset sopivat kahvipöytään tai alkupalaksi salaatin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl

Taikina

100 g
½ rasiaa (á 200 g )
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

½ pussia (250 g = 5 dl)
peruna-sipulisekoitusta
1 prk (120 g)
½ rasiaa (á 200 g)
1
kananmuna
¾ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
½ dl
tilliä

Päälle

kirjolohen- tai siianmätiä
rucolaa

Ohje

  1. Mittaa ensin peruna-sipulisekoitus ja jätä huoneenlämpöön sulamaan.
  2. Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voi-tuorejuustoseokseen. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä palloiksi käsien välissä. Painele taikina muffinipellin voideltujen syvennysten pohjalle ja reunoille.
  4. Jaa syvennyksiin peruna-sipulisekoitus. Yhdistä täytteen muut aineet, lisää tilli hienonnettuna. Lusikoi seos syvennyksiin.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min.
  6. Nosta hieman jäähtyneet leivokset vuoistaan. Annostele jokaisen päälle mätiä ja koristele rucolan lehdellä.
  7. Tarjoa kahvipöydässä tai alkupalaksi salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›