Lohkoperunat

Lohkoperunat

25 min
helppo
139 kcal / 100g
2
2

Lohkoperunat maistuvat lisäkkeineen lämpimänä dippiruokana rahkadipin kanssa.

Ainekset

3 annosta
1 pussi (450 g)
pakastettuja lohkoperunoita
2 - 3 rkl
ripaus
suolaa

Dippikastike

1 prk (250 g)
2 rkl
1 rkl
pizzamaustetta
1 mm
suolaa
1
valkosipulin kynsi

Ohje

  1. Levitä jäiset lohkoperunat uunivuokaan tai -pannulle leivinpaperille. Laita pinnalle Oivariini ja hiukan suolaa. Sekoita.
  2. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  3. Sekoittele pari kertaa kypsennyksen aikana.
  4. Sekoitan rahkaan pizzamauste, suola ja puristettu valkosipuli. Notkista rahkadippi halutessasi maitotilkalla.
  5. Tarjoa kastiketta kuumien lohkoperunoiden kanssa. Tarjoa lisäksi esim. grillattua kanaa, kalaa tai makkaraa.

Vinkki

Voit valmistaa lohkoperunat myös tuoreista perunoista, esim. Van Gogh tai Rosamunda. Pese perunat hyvin harjaa käyttäen. Leikkaa perunat pituussuunnassa 8 osaan. Nosta leivinpaperille uunipellille. Laita perunat kuori alaspäin ja yhteen kerrokseen. Kypsennä uunin keskiosassa 200 - 225 asteessa kunnes kypsiä, n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)