
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 8 dl vettä
- 600 g perattua madetta tai kirjolohta
- 8 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1-2 (150 g) sipulia
- 750 g perunaa
- 1 tl suolaa
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- ½ dl tilliä
- 5 palaa ruispaahtoleipää
-
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 8 dl vettä
- 600 g perattua madetta tai kirjolohta
- 8 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1-2 (150 g) sipulia
- 750 g perunaa
- 1 tl suolaa
- 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme sipulia
- ½ dl tilliä
- 5 palaa ruispaahtoleipää
- Valio Eila® voita
Jaa resepti
Ohje
- Tarvitset keittoon n. 600 g kalaa perattuna. Pyydä kalakauppiasta nylkemään sopivan kokoinen made tai osta kirjolohta fileenä.
- Mittaa vesi kattilaan. Lisää made päineen kokonaisena kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Keitä kalaa n. 15 min miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pois kattilasta.
- Nosta made lautaselle jäähtymään. Säästä liemi. Poista pää ja ruodot. (Jos käytät kirjolohta, poista siitä nahka ja ruodot ja leikkaa 2 cm:n kuutioiksi.)
- Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja hienonnetut sipulit liemeen. Keitä n. 5 min.
- Lisää perunat pieninä kuutioina. Jatka keittämistä n. 10 min tai kunnes kypsiä.
- Lisää peratut kalapalat. Mausta suolalla. Anna kiehua hiljaa 2 - 3 min. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja halutessasi voinokare.
- Paahda leipäviipaleet. Voitele hieman jäähtyneinä voilla. Leikkaa kuutioiksi. Annostele lautaselle keiton päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
67 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
8,2 g
Rasva
1,4 g
Tyydyttynyt rasva
0,7 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Eila® voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.