Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Madekeitto

Talvinen kutuaika on mateen pyyntisesonkia. Made on erinomainen ruokakala, ja erityisesti siitä valmistettu keitto on suurta herkkua. Pyydä tarvittaessa kalakauppiasta nylkemään made valmiiksi.

Madekeitto
Madekeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 dl vettä
  • 600 g perattua madetta tai kirjolohta
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1-2  (150 g) sipulia
  • 750 g perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • ½ dl tilliä
  • 5 palaa ruispaahtoleipää
  • Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 8 dl vettä
  • 600 g perattua madetta tai kirjolohta
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1-2  (150 g) sipulia
  • 750 g perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme sipulia
  • ½ dl tilliä
  • 5 palaa ruispaahtoleipää
  • Valio Eila® voita

Ohje

  1. Tarvitset keittoon n. 600 g kalaa perattuna. Pyydä kalakauppiasta nylkemään sopivan kokoinen made tai osta kirjolohta fileenä.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää made päineen kokonaisena kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
  3. Keitä kalaa n. 15 min miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pois kattilasta.
  4. Nosta made lautaselle jäähtymään. Säästä liemi. Poista pää ja ruodot. (Jos käytät kirjolohta, poista siitä nahka ja ruodot ja leikkaa 2 cm:n kuutioiksi.)
  5. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja hienonnetut sipulit liemeen. Keitä n. 5 min.
  6. Lisää perunat pieninä kuutioina. Jatka keittämistä n. 10 min tai kunnes kypsiä.
  7. Lisää peratut kalapalat. Mausta suolalla. Anna kiehua hiljaa 2 - 3 min. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja halutessasi voinokare.
  8. Paahda leipäviipaleet. Voitele hieman jäähtyneinä voilla. Leikkaa kuutioiksi. Annostele lautaselle keiton päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 67 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 8,2 g
Rasva 1,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1