Makkara-olutrisotto

Makkara-olutrisotto

Tummalla oluella maustettu makkararisotto on tuhtia talviruokaa aikuiseen makuun.

25 min
keskitaso
112 kcal / 100g
6
3

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
salottisipulia
1 - 2
valkosipulin kynttä
3 dl
risottoriisiä
2 rkl
1 rkl
valkoviinietikkaa
5 dl
tummaa olutta
300 g
mausteista raakamakkaraa , esim. Saarioinen Wursti
1 l
lihalientä
1 pussi (150 g)
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne ja riisit laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa Oivariini rasvassa.
  2. Lisää valkoviinietikka, anna haihtua. Lisää olut muutamassa erässä ja keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen.
  3. Purista raakamakkara pieninä palloina riisien joukkoon. Lisää kuumaa lihalientä pienissä erissä aina nesteen haihduttua.
  4. Keitä kunnes riisi on kypsää, yhteensä n. 20 min.
  5. Lisää juustoraaste, sekoita. Viimeistele persiljalla.
  6. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)