Mehevä uunilohi

Mehevä uunilohi

50 min
helppo
141 kcal / 100g
11
8

Uunilohi on suomalaisten suosikkiruoka, eikä syyttä. Tällä ohjeella valmistat helposti ja vaivattomasti maukkaan ja mehevän uunilohen.

Ainekset

4 annosta
1 (700 g)
kirjolohifilee
¼ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria
1 rkl
sinappia
1 prk (2,5 dl)

Pinnalle

2 rkl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot. Ripota fileen pintaan nahattomalle puolelle suola ja pippuri ja levitä sinappi. Anna maustua hetkisen.
  2. Nosta filee suunnilleen fileen kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.
  3. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 20 min.
  4. Ota vuoka uunista. Poista fileestä nahka vetämällä se pyrstöstä lähtien.
  5. Kaada ruokakerma fileen päälle.
  6. Jatka kypsentämistä 20 min tai kunnes kypsä.
  7. Ripota kalan pinnalle hienonnettua tilliä. Tarjoa esim. perunoiden, porkkanoiden ja parsakaalin kanssa.

Vinkki

Korvaa tilli halutessasi ruohosipulilla, erilaisilla versoilla tai vuonankaalilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
10 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
113 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)