Mehevä uunilohi

Mehevä uunilohi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mehevä uunilohi

Mehevä uunilohi

Uunilohi on suomalaisten suosikkiruoka, eikä syyttä. Tällä ohjeella valmistat helposti ja vaivattomasti maukkaan ja mehevän uunilohen.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
40 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
99 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (700 g)
kirjolohifilee
¼ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria
1 rkl
sinappia
1 prk (2,5 dl)

Pinnalle

2 rkl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot. Ripota fileen pintaan nahattomalle puolelle suola ja pippuri ja levitä sinappi. Anna maustua hetkisen.
  2. Nosta filee suunnilleen fileen kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.
  3. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 20 min.
  4. Ota vuoka uunista. Poista fileestä nahka vetämällä se pyrstöstä lähtien.
  5. Kaada ruokakerma fileen päälle.
  6. Jatka kypsentämistä 20 min tai kunnes kypsä.
  7. Ripota kalan pinnalle hienonnettua tilliä. Tarjoa esim. perunoiden, porkkanoiden ja parsakaalin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Korvaa tilli halutessasi ruohosipulilla, erilaisilla versoilla tai vuonankaalilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.