Merimiespihvit

Merimiespihvit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Merimiespihvit

Merimiespihvit

Merimiespihvi valmistetaan yksinkertaisista, maukkaista raaka-aineista. Tässä ohjeessa lihana käytetään hirven paistia ja herkullisuutta ruokaan tuo savunmakuinen Kippari ruokakerma.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 ½ kg
perunoita
600 g
hirven paistia
1 ¾ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
2 - 3 (300 g)
sipulia
10
kokonaista mustapippuria
1 pullo (3,3 dl)
olutta
1 prk (2,5 dl)
1 dl
paistolientä
½ dl
tuoretta persiljaa

Paistamiseen

2 rkl

Ohje

  1. Kuori perunat.
  2. Leikkaa liha n. ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne voissa kahdessa erässä. Huuhdo pannu paiston jälkeen tilkalla vettä ja ota paistoliemi talteen. Mausta lihaviipaleet ½ tl suolaa ja jauhetulla pippurilla. Paista viipaloidut sipulit.
  3. Leikkaa perunat viipaleiksi ja mausta lopulla (1 1/4 tl) suolalla.
  4. Lado korkeareunaiseen uunivuokaan (3 l) kerroksittain peruna- ja lihaviipaleita sekä sipulia, ripota väleihin kokonaiset pippurit. Yhdistä nesteet ja kaada vuokaan.
  5. Paista aluksi 225 asteessa 30 min. Alenna lämpö 175 asteeseen. Painele pintaa välillä lastalla, ettei pinta kuivu. Jatka paistamista n. 1 h kunnes ruoka on kypsää. Mikäli ruoka alkaa ruskistua liikaa, peitä se foliolla tai leivinpaperilla.
  6. Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla.
  7. Tarjoa lisänä puolukkasurvosta, maustekurkkuja ja porkkanaraastetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.