
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ kg perunoita
- 600 g hirven paistia
- 1⅔ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 2-3 (300 g) sipulia
- 10 kokonaista mustapippuria
- 1 pullo (3,3 dl) olutta
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kippari®Laktoositon Valio ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta ja…
- 1 dl paistolientä
- ½ dl tuoretta persiljaa
Paistamiseen
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori perunat.
- Leikkaa liha n. 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne voissa kahdessa erässä. Huuhdo pannu paiston jälkeen tilkalla vettä ja ota paistoliemi talteen. Mausta lihaviipaleet 1/2 teelusikallisella suolaa ja jauhetulla pippurilla. Paista viipaloidut sipulit.
- Leikkaa perunat viipaleiksi ja mausta lopulla (1 1/4 tl) suolalla.
- Lado korkeareunaiseen uunivuokaan (3 litraa) kerroksittain peruna- ja lihaviipaleita sekä sipulia, ripota väleihin kokonaiset pippurit. Yhdistä nesteet ja kaada vuokaan.
- Paista aluksi 225 asteessa 30 min. Alenna lämpö 175 asteeseen. Painele pintaa välillä lastalla, ettei pinta kuivu. Jatka paistamista n. 1 tunti kunnes ruoka on kypsää. Mikäli ruoka alkaa ruskistua liikaa, peitä se foliolla tai leivinpaperilla.
- Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla.
- Tarjoa lisänä puolukkasurvosta, maustekurkkuja ja porkkanaraastetta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
83 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
7,9 g
Rasva
2,5 g
Tyydyttynyt rasva
0,8 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa