Merimiespihvit

Merimiespihvit

2 h 15 min
keskitaso
86 kcal / 100g
2
4

Merimiespihvi valmistetaan yksinkertaisista, maukkaista raaka-aineista. Tässä ohjeessa lihana käytetään hirven paistia ja herkullisuutta ruokaan tuo savunmakuinen Kippari ruokakerma.

Ainekset

6 annosta
1 ½ kg
perunoita
600 g
hirven paistia
1 ¾ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
2 - 3 (300 g)
sipulia
10
kokonaista mustapippuria
1 pullo (3,3 dl)
olutta
1 prk (2,5 dl)
½ dl
persiljaa

Paistamiseen

2 rkl

Ohje

  1. Kuori perunat.
  2. Leikkaa liha n. 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne voissa kahdessa erässä. Huuhdo pannu paiston jälkeen tilkalla vettä ja ota paistoliemi talteen. Mausta lihaviipaleet 1/2 teelusikallisella suolaa ja jauhetulla pippurilla. Paista viipaloidut sipulit.
  3. Leikkaa perunat viipaleiksi ja mausta lopulla (1 1/4 tl) suolalla.
  4. Lado korkeareunaiseen uunivuokaan (3 litraa) kerroksittain peruna- ja lihaviipaleita sekä sipulia, ripota väleihin kokonaiset pippurit. Yhdistä nesteet ja kaada vuokaan.
  5. Paista aluksi 225 asteessa 30 min. Alenna lämpö 175 asteeseen. Painele pintaa välillä lastalla, ettei pinta kuivu. Jatka paistamista n. 1 tunti kunnes ruoka on kypsää. Mikäli ruoka alkaa ruskistua liikaa, peitä se foliolla tai leivinpaperilla.
  6. Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla.
  7. Tarjoa lisänä puolukkasurvosta, maustekurkkuja ja porkkanaraastetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
3 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)