Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mozzarellapizza

Herkullinen pizza syntyy vähillä täytteillä. Mozzarella ja tomaatti muodostavat täyteläisen maun, jota pikantti rucola keventää.

Mozzarellapizza
Mozzarellapizza

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 5 dl durumvehnäjauhoja

Tomaattiseos

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl balsamiviinietikkaa

Täyte

  • 4-5  tomaattia
  • 1-2 pussia (à 150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 1 ruukku rucolaa

Ohje

Pohja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  4. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi.
  5. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.

Päälle

  1. Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 1/2 h. Jäähdytä.
  2. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Viipaloi tomaatit ja asettele ne tomaattikastikkeen päälle. Ripottele viimeiseksi pintaan juustoraaste.
  3. Paista 250 asteessa uunin alaosassa 10 - 12 min. Levitä tuore rucola kuuman pizzan pinnalle ja nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 16,2 g
Rasva 5,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 3,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search