Mozzarellapizza

Mozzarellapizza
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mozzarellapizza

Mozzarellapizza

Herkullinen pizza syntyy vähillä täytteillä. Mozzarella ja tomaatti muodostavat täyteläisen maun, jota pikantti rucola keventää.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
45 min
uunissa
12 min
Yhteensä
1 h 27 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ dl
n. 5 dl
durumvehnäjauhoja

Tomaattiseos

1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 rkl
oreganoa
1 rkl
basilikaa
2
valkosipulin kynttä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria
1 tl
balsamiviinietikkaa

Täyte

4 - 5
tomaattia
1 - 2 pussia (à 150 g)
1 ruukku
rucolaa

Ohje

  1. Pohja

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi.
  6. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  7. Päälle

  8. Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 1/2 h. Jäähdytä.
  9. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Viipaloi tomaatit ja asettele ne tomaattikastikkeen päälle. Ripottele viimeiseksi pintaan juustoraaste.
  10. Paista 250 asteessa uunin alaosassa 10 - 12 min. Levitä tuore rucola kuuman pizzan pinnalle ja nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›