Mummin liha-makaronilaatikko

Mummin liha-makaronilaatikko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mummin liha-makaronilaatikko

Mummin liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko on monen perheen lempiruoka. Mummin tapaan tehtynä se höystetään sulatejuustolla ja koristellaan tomaatilla. Saat laatikosta ihanan rapeapintaisen, kun kypsennät sen laakeassa uunivuoassa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
55 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
3 dl
sarvimakaronia
1 rkl
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 (250 g)
isoa sipulia
½ tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
½ pkt (à 250 g)
Valio Koskenlaskija® kylmäsavuporo sulatejuustoa

tai 0.5 prkValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton
1
kananmuna
5 dl
1 iso
tomaatti tai kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön. Huuhtele juoksevalla vedellä.
  2. Mittaa voi pannulle. Lisää jauheliha, ruskista. Lisää hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli pehmiää. Lisää mausteet.
  3. Kaada laakeaan uunivuokaan (n. 22 x 30 cm) valutetut makaronit ja jauhelihaseos.
  4. Leikkaa sulatejuusto pieniksi kuutioiksi. Upota ne makaronin joukkoon eri puolille vuokaa. Vatkaa munan rakenne rikki. Vatkaa sen joukkoon maito. Kaada vuokaan.
  5. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi tai halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne vuokaan antamaan väriä ja makua.
  6. Paista makaronilaatikkoa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 50 min.
  7. Tarjoa makaronilaatikko puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
121 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.