Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mummin liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko on monen perheen lempiruoka. Mummin tapaan tehtynä se höystetään sulatejuustolla ja koristellaan tomaatilla. Saat laatikosta ihanan rapeapintaisen, kun kypsennät sen laakeassa uunivuoassa.

Mummin liha-makaronilaatikko
Mummin liha-makaronilaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön. Huuhtele juoksevalla vedellä.
  2. Mittaa voi pannulle. Lisää jauheliha, ruskista. Lisää hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli pehmiää. Lisää mausteet.
  3. Kaada laakeaan uunivuokaan (n. 22 x 30 cm) valutetut makaronit ja jauhelihaseos.
  4. Leikkaa sulatejuusto pieniksi kuutioiksi. Upota ne makaronin joukkoon eri puolille vuokaa. Vatkaa munan rakenne rikki. Vatkaa sen joukkoon maito. Kaada vuokaan.
  5. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi tai halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne vuokaan antamaan väriä ja makua.
  6. Paista makaronilaatikkoa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 50 min.
  7. Tarjoa makaronilaatikko puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 8,4 g
Hiilihydraatti 7,5 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search