Mummin liha-makaronilaatikko

Mummin liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko on monen perheen lempiruoka. Mummin tapaan tehtynä se höystetään sulatejuustolla ja koristellaan tomaatilla. Saat laatikosta ihanan rapeapintaisen, kun kypsennät sen laakeassa uunivuoassa.

1 h 15 min
helppo
122 kcal / 100g
4
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
3 dl
sarvimakaronia
1 rkl
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 (250 g)
isoa sipulia
½ tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
½ pkt (à 250 g)
Valio Koskenlaskija® kylmäsavuporo sulatejuustoa

tai 0.5 prkValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton
1
kananmuna
5 dl
1 iso
tomaatti tai kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön. Huuhtele juoksevalla vedellä.
  2. Mittaa voi pannulle. Lisää jauheliha, ruskista. Lisää hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli pehmiää. Lisää mausteet.
  3. Kaada laakeaan uunivuokaan (n. 22 x 30 cm) valutetut makaronit ja jauhelihaseos.
  4. Leikkaa sulatejuusto pieniksi kuutioiksi. Upota ne makaronin joukkoon eri puolille vuokaa. Vatkaa munan rakenne rikki. Vatkaa sen joukkoon maito. Kaada vuokaan.
  5. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi tai halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne vuokaan antamaan väriä ja makua.
  6. Paista makaronilaatikkoa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 50 min.
  7. Tarjoa makaronilaatikko puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
122 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›