Siirry sisältöön
Muna-anjovispiirakka

Muna-anjovispiirakka

Muna-anjovispiirakka sopii nautittavaksi iltapalana ja kahvipöydän suolaisena tarjottavana. Jos et välitä anjoviksesta, voit korvata sen helposti kirjolohella.

Muna-anjovispiirakka

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ pkt (25 g) hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1½ dl ruisleseitä
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 5 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • ½-1  (200 g) purjoa
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 rasia (125/81 g) anjovisfileitä
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon murennettu hiiva, suola ja sokeri. Lisää puuhaarukalla sekoittaen ruisleseet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhot vähitellen.
  2. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperille uunipannulle. Taikina saa nousta reilusti myös uunipannun reunoille. Anna kohota liinan alla.
  3. Keitä munat. Kuullota hienonnettu purjo voissa. Mausta. Kuori ja hienonna munat. Lisää purjon sekaan.
  4. Levitä hieman jäähtynyt purjo-munaseos, kaprikset ja neljään osaan leikatut anjovisfileet kohonneelle taikinalevylle. Kaada päälle ruokakerma-maito-munaseos. Ripota päälle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa 22 - 25 min tai kunnes piirakka on kypsää

KIRJOLOHIPIIRAKKA

  1. Korvaa anjovikset 300 g:lla kirjolohisuikaleita. Paista ne purjon kanssa pannulla. Tarkista mausteiden riittävyys. Kirjolohipiirakkaan riittää neljä keitettyä munaa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 194 kcal
Proteiini 9,5 g
Hiilihydraatti 16,9 g
Rasva 9,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search