
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
3 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ pkt (25 g) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1½ dl ruisleseitä
- 5½ dl vehnäjauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 keitettyä (8 min) kananmunaa
- ½-1 (200 g) purjoa
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 3 rkl kapriksia
- 1 rasia (125/81 g) anjovisfileitä
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
-
1 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 kananmunaa
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon murennettu hiiva, suola ja sokeri. Lisää puuhaarukalla sekoittaen ruisleseet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhot vähitellen.
- Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperille uunipannulle. Taikina saa nousta reilusti myös uunipannun reunoille. Anna kohota liinan alla.
- Keitä munat. Kuullota hienonnettu purjo voissa. Mausta. Kuori ja hienonna munat. Lisää purjon sekaan.
- Levitä hieman jäähtynyt purjo-munaseos, kaprikset ja neljään osaan leikatut anjovisfileet kohonneelle taikinalevylle. Kaada päälle ruokakerma-maito-munaseos. Ripota päälle juustoraaste.
- Paista 200 asteessa 22 - 25 min tai kunnes piirakka on kypsää
KIRJOLOHIPIIRAKKA
- Korvaa anjovikset 300 g:lla kirjolohisuikaleita. Paista ne purjon kanssa pannulla. Tarkista mausteiden riittävyys. Kirjolohipiirakkaan riittää neljä keitettyä munaa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
194 kcal
Proteiini
9,5 g
Hiilihydraatti
16,9 g
Rasva
9,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa