Muna-anjovispiirakka

Muna-anjovispiirakka

1 h 25 min
keskitaso
197 kcal / 100g
1
1

Muna-anjovispiirakka sopii nautittavaksi iltapalana ja kahvipöydän suolaisena tarjottavana. Jos et välitä anjoviksesta, voit korvata sen helposti kirjolohella.

Ainekset

1 uunipannullinen

Pohja

3 dl
½ pkt (25 g)
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 ½ dl
ruisleseitä
n. 5 1/2 dl
vehnäjauhoja
50 g

Täyte

5
keitettyä (8 min) kananmunaa
1/2 - 1 (200 g)
purjoa
1 rkl
¾ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
3 rkl
kapriksia
1 rasia (125/81 g)
anjovisfileitä
2 dl
1 dl
2
kananmunaa
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon murennettu hiiva, suola ja sokeri. Lisää puuhaarukalla sekoittaen ruisleseet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhot vähitellen.
  2. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperille uunipannulle. Taikina saa nousta reilusti myös uunipannun reunoille. Anna kohota liinan alla.
  3. Keitä munat. Kuullota hienonnettu purjo voissa. Mausta. Kuori ja hienonna munat. Lisää purjon sekaan.
  4. Levitä hieman jäähtynyt purjo-munaseos, kaprikset ja neljään osaan leikatut anjovisfileet kohonneelle taikinalevylle. Kaada päälle ruokakerma-maito-munaseos. Ripota päälle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa 22 - 25 min tai kunnes piirakka on kypsää
  6. KIRJOLOHIPIIRAKKA

  7. *Korvaa anjovikset 300 g:lla kirjolohisuikaleita. Paista ne purjon kanssa pannulla. Tarkista mausteiden riittävyys. Kirjolohipiirakkaan riittää neljä keitettyä munaa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
197 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
9 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)