Hyppää sisältöön
Oliiviperunat

Oliiviperunat

Oliiviperunat on helppo ja maukas naposteltava illanistujaisiin tai lisäke kala- ja liharuoille.

Oliiviperunat

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 rosamunda-perunaa
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1½ rkl yrttimausteseosta
  • ½ tl suolaa
  • 150 g kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 2 valkosipulin kynttä

Ohje

  1. Lohko hyvin pestyt perunat pituussuunnassa. Asettele perunat leivinpaperille pellille. Sivele perunoille Oivariini. Ripota päälle yrttimausteseosta ja suolaa. Kypsennä 225 asteessa n. 30 min.
  2. Hienonna oliivit ja valkosipulinkynnet. Levitä perunoiden päälle. Jatka kypsentämistä 5 - 10 min. Kokeile tikulla kypsyyttä.
  3. Pidä perunat lämpiminä tarjoiluun asti ja peitä ne hyvin alumiinifoliolla
  4. Ripottele annoksille sormisuolaa ja tarjoile minttu-jogurttikastikkeen kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 13,6 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 0,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi