Paprika-oliivikeitto

Paprika-oliivikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Paprika-oliivikeitto

Paprika-oliivikeitto

Tässä keitossa maistuvat Välimeren maut. Halutessasi voit lisätä yhden punaisen chilipalon antamaan potkua.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
4 - 5 (750 g)
punaista paprikaa
1
sipuli
1 - 2
valkosipulin kynttä
4
tomaattia tai 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 l
kanalientä
1 rkl
paprikajauhetta
1 tl
timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
100 g
kurkkua
1 dl
kivettömiä oliiveja
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Lado paprikat uunipellille ja kuumenna 250 asteessa grillivastuksen alla, kunnes kuoret mustuvat (n. 5 - 10 min). Ota paprikat uunista ja kuori
  2. Paloittele paprikat kattilaan. Lisää paloiteltu sipuli, valkosipulin kynnet, tomaattimurska, liemi ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 min.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
  4. Leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi ja hienonna oliivit. Lisää ne sekä tuorejuusto keiton joukkoon. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
Vinkki

Vinkki

* Voit helpottaa paprikoiden kuorimista laittamalla paprikat heti uunista tultuaan suljettuun muovipusiin muutamaksi minuutiksi. Kuuma höyry irrottaa kuoret.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
37 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›