Slaavilainen Mifu pata

Slaavilainen Mifu pata

Punainen pataruoka maistuu niin arkena kuin viikonloppuna. Lieden lämmössä muhineet kasvikset täydentyvät Mifu suikaleilla ja täyteläisyyden tähän aikuisten makuun olevaan ruokaan tuovat AURA ja smetana. Nauti slaavilainen pata riisin tai polentan kanssa tai vaikka rouhean leivän kera.

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g
paprikaa
2
valkosipulin kynttä
n. ½ tl
kardemummaa
2 tlk (à 400 g)
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
½ dl
vettä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 pkt (à 250 g)
1 pussi (150 g)
1 prk (120 g)
50 g
purjoa

Paistamiseen

n. 2 rkl

Ohje

  1. Paloittele paprikat. Leikkaa kuoritut valkosipulit viipaleiksi.
  2. Kuumenna Oivariini rasvaa pinnoitetussa kattilassa. Lisää paprika, valkosipuli ja hieman vajaa ½ tl kardemummaa. Paista hetki.
  3. Lisää tomaattisäilykkeet ja lisää vesi purkkien kautta. Kuumenna kiehuvaksi. Paina kauhalla tai puulastalla tomaatit puoliksi. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  4. Keitä kannen alla 15 min. Ruskista sillä aikaa Mifu suikaleet rasvassa paistinpannulla.
  5. Lisää AURA muru (jätä vähän koristeluun), smetana, hienonnettu purjo ja Mifu. Hauduta kannen alla 5 - 10 min.
  6. Ripottele päälle AURA murua. Tarjoa pataruoka keitetyn riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
234 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)