Mifu gulassi

Mifu gulassi

55 min
keskitaso
83 kcal / 100g
2
1

Gulassi on perinteisesti runsaasti paprikaa ja lihaa sisältävä pataruoka. Nyt tämä unkarilainen ruokalaji mifunoidaan kasvisruoaksi. Tämä Mifu gulassi sisältää myös perunaa. Tarjoa paprikahöystö maalaisleivän kanssa, niin saat leipäpalalalla pyyhittyä viimeisetkin rippeet lautaselta.

Ainekset

4 annosta
500 g
punaista paprikaa
200 g
tomaatteja
200 g
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
paprikajauhetta
½ tl
kuminaa
2 rkl
tomaattipyreetä
½
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
n. 4 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
300 g
perunoita
1 pkt (250 g)
1 prk (120 g)

Paistamiseen

Tarjoiluun

maalaisleipää / gluteenitonta leipää

Ohje

  1. Paloittele paprikat ja tomaatit. Hienonna sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna Oivariini, paprikajauhe ja kumina kattilassa. Lisää tomaattipyree, tomaatit ja sipulit. Paista muutama min.
  3. Lisää paprikat ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele 5 min.
  4. Lisää vesi ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus). Kuumenna ja keitä 15 min. Kuori ja paloittele sillä aikaa perunat noppakuution kokoisiksi paloiksi.
  5. Lisää perunakuutiot ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä, n. 20 min.
  6. Ruskista Mifu suikaleet Oivariini rasvassa paistinpannulla ja lisää joukkoon.
  7. Anna Mifu gulassin kiehua 5 - 10 min.
  8. Tarjoa smetanan kanssa ja nauti leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
83 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
127 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön11.11.2017 kello 19:12
Helppotekoinen patatyyppinen ruoka. Laitoin ehkä puolet vesimäärästä ja lisäsin ripauksen intiaanisokeria tasapainottamaan tomaatin happamuutta.