Itse tehty oliivi-aurinkotomaattijuusto

Itse tehty oliivi-aurinkotomaattijuusto

8 h 30 min
helppo
141 kcal / 100g
0
0

Itse tehdyssä kotijuustossa maistuvat Välimeren maut. Tarjoa grillatun leivän kanssa alkuruokana tai noutopöydässä.

Ainekset

20 annosta
3 prk (à 200 g)
1 prk (200 g)
3
valkosipulin kynttä
½ dl
tuoretta oreganoa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
8
kivetöntä kalamata-oliivia
12
aurinkokuivattua tomaattia
1 - 2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

leipää grillattuna

Ohje

  1. Sekoita kermaviili ja crème fraîche keskenään. Kuori ja hienonna valkosipulit ja lisää ne yrttien kanssa seokseen. Viipaloi oliivit ja tomaatit. Lisää ne seokseen ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada seos sideharsolla vuorattuun siivilään. Aseta alle astia, johon ylimääräinen nesta valuu. Laita päälle kevyt paino. Anna valua jääkaapissa vähintään 8 tuntia tai seuraavaan päivään.
  3. Kumoa valmis juusto tarjoilulautaselle. (Juuston rakenne on notkea, ei leikkautuva.) Koristele halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä ja yrteillä.
  4. Tarjoile grillatun leivän ja suolaisten keksien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
12 g
Suola
1,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
96 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)