Kesäinen kotijuusto

Kesäinen kotijuusto

36 h 50 min
keskitaso
60 kcal / 100g
0
1

Juuston valmistaminen on yllättävän helppoa ja kotoilua parhaimmillaan.

Ainekset

10 annosta
1 l
3 l
3
kananmunaa
1 rkl
suolaa
1 prk (250 g)

Ohje

  1. Nosta avaamaton piimäpurkki yöksi huoneenlämpöön, jotta piimän happamuus lisääntyy
  2. Jatka seuraavana päivänä kuumentamalla maito teflonkattilassa kiehumispisteeseen. Lisää suola.
  3. Yhdistä piimä, rahka ja munat. Sekoita seos kuuman maidon joukkoon.
  4. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min.
  5. Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun muottiin tai siivilään. Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa.
  6. Nosta muotti valumaan jääkaappiin ja laita päälle kevyt paino. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa yön yli. Kumoa tarjoiluvadille.

Vinkki

Lisää juustomassaan halutessasi jotakin seuraavista: - 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna - 1/2 - 1 dl yrttejä hienonnettuna - 1 1/2 tl kuminaa - 1/2 - 1 dl pesto

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
113 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)