
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
36 h
Yhteensä
36 h 50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 l
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
-
3 l
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3 kananmunaa
- 1 rkl suolaa
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
Jaa resepti
Ohje
- Nosta avaamaton piimäpurkki yöksi huoneenlämpöön, jotta piimän happamuus lisääntyy
- Jatka seuraavana päivänä kuumentamalla maito teflonkattilassa kiehumispisteeseen. Lisää suola.
- Yhdistä piimä, rahka ja munat. Sekoita seos kuuman maidon joukkoon.
- Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min.
- Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun muottiin tai siivilään. Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa.
- Nosta muotti valumaan jääkaappiin ja laita päälle kevyt paino. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa yön yli. Kumoa tarjoiluvadille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
58 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
4,3 g
Rasva
2,7 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa