Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pohjalainen leipäjuusto

Mustantäplikäs pohjalainen leipäjuusto on pitojen kuningatar. Tarjoa leipäjuustoa lakka- tai vadelmahillon kanssa.

Pohjalainen leipäjuusto
Pohjalainen leipäjuusto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Lämmitä maito hiukan alle kädenlämpöiseksi (n. 35 astetta). Vatkaa maitojauhe joukkoon, lisää suola ja juustonjuoksutin. Anna seoksen seistä lämpimässä paikassa kunnes maito on hyytynyt (n. 10 min.).
  2. Riko seos kauhalla tai puuhaarukalla ristiin rastiin viiltäen. Anna maidon seistä lämpimässä paikassa kunnes hera erottuu pinnalle.
  3. Nosta juustomassa kauhalla pienissä erissä harsolla vuorattuun, mahdollisimman laakeaan siivilään ja painele kevyesti heraa pois. Laita siivilä syvään kippoon tai muuhun astiaan, joka kerää nesteet ja anna valua painon alla jääkaapissa yön yli.
  4. Kumoa juusto siivilästä ja paista grillissä tai uunissa täydellä lämmöllä 3-4 min ruskehtavanpilkkuiseksi. Älä käytä leivinpaperia, sillä se palaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 6,8 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search