Pohjalainen leipäjuusto

Pohjalainen leipäjuusto

Mustantäplikäs pohjalainen leipäjuusto on pitojen kuningatar. Tarjoa leipäjuustoa lakka- tai vadelmahillon kanssa.

12 h 40 min
keskitaso
90 kcal / 100g
5
14

Ainekset12 annosta

12 annosta

Ohje

  1. Lämmitä maito hiukan alle kädenlämpöiseksi (n. 35 astetta). Vatkaa maitojauhe joukkoon, lisää suola ja juustonjuoksutin. Anna seoksen seistä lämpimässä paikassa kunnes maito on hyytynyt (n. 10 min.).
  2. Riko seos kauhalla tai puuhaarukalla ristiin rastiin viiltäen. Anna maidon seistä lämpimässä paikassa kunnes hera erottuu pinnalle.
  3. Nosta juustomassa kauhalla pienissä erissä harsolla vuorattuun, mahdollisimman laakeaan siivilään ja painele kevyesti heraa pois. Laita siivilä syvään kippoon tai muuhun astiaan, joka kerää nesteet ja anna valua painon alla jääkaapissa yön yli.
  4. Kumoa juusto siivilästä ja paista grillissä tai uunissa täydellä lämmöllä 3-4 min ruskehtavanpilkkuiseksi. Älä käytä leivinpaperia, sillä se palaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g
Kalsium
175 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›