Pohjalainen leipäjuusto

Pohjalainen leipäjuusto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pohjalainen leipäjuusto

Pohjalainen leipäjuusto

Mustantäplikäs pohjalainen leipäjuusto on pitojen kuningatar. Tarjoa leipäjuustoa lakka- tai vadelmahillon kanssa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
valutus
12 h
Yhteensä
12 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Ohje

  1. Lämmitä maito hiukan alle kädenlämpöiseksi (n. 35 astetta). Vatkaa maitojauhe joukkoon, lisää suola ja juustonjuoksutin. Anna seoksen seistä lämpimässä paikassa kunnes maito on hyytynyt (n. 10 min.).
  2. Riko seos kauhalla tai puuhaarukalla ristiin rastiin viiltäen. Anna maidon seistä lämpimässä paikassa kunnes hera erottuu pinnalle.
  3. Nosta juustomassa kauhalla pienissä erissä harsolla vuorattuun, mahdollisimman laakeaan siivilään ja painele kevyesti heraa pois. Laita siivilä syvään kippoon tai muuhun astiaan, joka kerää nesteet ja anna valua painon alla jääkaapissa yön yli.
  4. Kumoa juusto siivilästä ja paista grillissä tai uunissa täydellä lämmöllä 3-4 min ruskehtavanpilkkuiseksi. Älä käytä leivinpaperia, sillä se palaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›